Home / Sallandcentraal / Passage viert 100-jarig bestaan

Passage viert 100-jarig bestaan

RAALTE – Christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. De Raalter afdeling komt van september tot en met mei elke laatste donderdag van de maand bij elkaar in het Annahuis. Aanvang is telkens om 19.30 uur.

Passage werd opgericht in het jaar waarin de vrouwen in Nederland kiesrecht kregen. In de loop van de jaren is er veel veranderd. Lag vroeger het accent op de huiselijke omgeving, tegenwoordig denkt Passage mondiaal. De vrouwenbeweging steunt diverse (inter)nationale projecten op het gebied van voedselverspilling en de opwarming van de aarde.

Daarnaast heeft Passage projecten voor migrantenvrouwen en vrouwen in Tanzania. Verder is er ook veel aandacht voor boeken, kunst en cultuur. De Raalter afdeling nodigt niet alleen regelmatig sprekers uit, maar onderneemt ook activiteiten als fietsen, breien, koken en bezoekjes aan bijvoorbeeld een zorgboerderij. Nieuwe leden zijn welkom.

Belangstellenden zijn welkom om vrijblijvend een avond langs te komen. Zie voor meer informatie de site van de Raalter afdeling.

Lees ook

December-editie Soepcafé Annahuis gecanceld

RAALTE – Het soepcafé in het Annahuis, dat gepland stond op vrijdag 10 december, gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.