OZOverbindzorg start met pilot voor regiesysteem in jeugdhulp

RAALTE – OZOverbindzorg start dit najaar met een nieuw project binnen de jeugdhulp. Het is de bedoeling om een aangepaste versie van het reeds bestaande digitale regiesysteem toe te passen op kinderen/tieners in de jeugdhulp. De Bolster en Carmel College Salland werken mee aan de pilot, die een jaar zal duren.

OZOverbindzorg uit Luttenberg heeft jaren geleden met succes een online samenwerkingssysteem voor de ouderenzorg ontwikkeld. OZOverbindzorg is daarmee inmiddels actief in gebieden door heel het land met een totaalaantal van circa twee miljoen inwoners. Bij het systeem krijgt de oudere, de cliënt dus, de regie over zijn/haar zorg. Hij/zij staat daarbij digitaal in contact met de verschillende zorgverlenende partijen, zowel professionals als mantelzorgers.

OZOverbindzorg wil nu een aangepaste versie van het systeem ontwikkelen om te implementeren in de jeugdhulp. Daarom is het project ‘OZOverbindzorg Jeugd’ opgezet. Hiermee wordt de samenwerking gestimuleerd tussen ouders en kind, leerkrachten en hulp- en zorgverleners rondom het kind. Tot 12 jaar hebben de ouders de regie binnen het systeem; van 12 tot en met 15 jaar de ouders en het kind en vanaf 16 jaar (grotendeels) het kind.

Leader

Voor dit project heeft OZOverbindzorg een bijdrage gevraagd van Leader de Kracht van Salland. Dit is geld van de EU, provincie en de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe voor plattelandsontwikkeling. Daartoe is een aanvraag ingediend bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Wanneer RVO dit project goedkeurt, ontvangt OZO een bijdrage van Leader. In afwachting van de goedkeuring van deze aanvraag start OZOverbindzorg echter alvast met de pilotfase bij basisschool de Bolster en het Carmel College Salland in Raalte. In deze fase wordt het systeem ontwikkeld en getest. Als het systeem succesvol is, wordt het daarna uitgerold naar andere scholen in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. “Het is uniek in Nederland”, zegt Cindy Hobert namens OZOverbindzorg. “Dat alle partijen samenwerken zie je nog nergens anders.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.