Open Monumentendag in Haarle bij de Droadnagel

HAARLE – Stichting Marke Haarle verzorgt op zaterdag 14 september de opening van de Open Monumentendag in de gemeente Hellendoorn. Dat gebeurt om 10.00 uur bij eetcafé De Droadnagel in Haarle.

Het landelijke thema van de Open Monumentendag 2019 is: ‘Plekken van plezier’. Aan de opening werken mee: feestband ‘De Droadnagels’, gelegenheidskoor ‘Oons Tiedverdrief’ en twee plezierige mysteryguests. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Anja van den Dolder. Iedereen is welkom. De Droadnagel vormt tot 16.00 uur de locatie voor een aantal activiteiten rondom het thema. Zo gaat Stichting Marke Haarle met een PowerPointpresentatie terug in de tijd om plekken van plezier uit het verleden te laten zien: Amor, sport, speeltuin, jeugdclubs, carnaval en cafés.

Er zijn speciale presentaties over de vroegere cafés Vloedgraven (Lierink) en Wagenmans. Op een presentatiewand kunnen de bezoekers de vroegere prinsen/prinsessen carnaval nog eens terug zien. Daarnaast liggen er fotoalbums van meester Weijkamp, KAJ, KWJ en KPJ ter inzage.

Feestband De Droadnagels en Oons Tiedverdrief zorgen vanaf 14.00 uur voor muziek. Voor de kinderen zijn buiten enkele oud-Hollandse spelletjes en ze mogen onder begeleiding van Scouting Albaldah iets bakken. Alle activiteiten zijn gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.