Open huis bij kerken in Wijhe en Boerhaar

WIJHE – Ook de Lebuïnusparochie sluit zich in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september aan bij de Open Monumentendag. De jubilerende katholieke kerk van Wijhe is op zondag van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor bezichtiging; de katholieke kerk op de Boerhaar op zaterdag én zondag (zelfde tijden).

Dit mede in het kader van de viering van 150 jaar katholiek Wijhe en het gegeven dat het 200 jaar geleden is dat de eerste katholieke kerk op de Boerhaar in gebruik werd genomen. In 2019 wil de Lebuïnusparochie extra de aandacht vestigen op de acht zaligheden. In de Mariakerk van Wijhe zijn deze prachtig uitgebeeld in de ramen; elk vertelt zijn eigen verhaal. In de kerk wordt hierover extra uitleg gegeven. Op zondag is er daar van 11.00-12.00 uur en 15.00-16.00 uur orgelspel te horen. Het laatste optreden op zondagmiddag wordt gegeven door de vaste organist van het koor: Frank Delnoij. Hij speelt diverse mooie klassieke stukken.

De kerk in Wijhe zou aanvankelijk ook op zaterdag geopend zijn, maar is in verband met het overlijden van pastoor Leemesreise die dag gesloten. Ook de kerk op de Boerhaar is dus geopend. Dit is de tweede kerk die er staat. De eerste werd na de opening van de nieuwe (in 1912) afgebroken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.