Op-Stap coaching voor vrouwen in de overgang

RAALTE – Nathalie Wichink is vorige week woensdag van start gegaan met Op-Stap coaching. Op-Stap coaching richt zich op vrouwen tussen de ongeveer 40 en 60 jaar.

Een paar jaar geleden raakte eigenaresse Nathalie zelf door medisch ingrijpen in de overgang. “Van tevoren had ik mij niet gerealiseerd hoeveel impact dit op mij zou hebben. Slecht slapen, concentratieproblemen, zere gewrichten etc. In mijn omgeving werd er wat lacherig over gedaan. ‘Niet zeuren, maar doorgaan; het gaat vanzelf weer over’, was de tendens. Ik ben mij gaan verdiepen in de overgang en ik vond uit dat veel vrouwen de balans kwijt raken tijdens deze periode. Vaak wordt er op vrouwen een ander beroep gedaan dan in voorgaande jaren. Bijvoorbeeld door ouders die zorg behoeven of kinderen die puberen of uitvliegen. Ook kijken vrouwen tijdens deze fase vaak terug op hun leven en hierdoor kunnen er allerlei vragen ontstaan. Als dan je lijf dan ook nog met je aan de haal gaat, kan dat best pittig zijn. Als ervaringsdeskundige wilde ik hier iets mee.”

Natuur
Toen Nathalie zelf in de medische molen zat, ging ze vaak wandelen om haar conditie op pijl te houden. “Ik merkte ook dat door te wandelen ik beter keuzes kon maken die bij mij pasten. Dat ik nu na een lange loopbaan als maatschappelijk werkster voor mijzelf begin, is er één van. Ik besloot de wandelcoachopleiding te volgen en Op-Stap coaching te beginnen. De coachsessies doe ik al wandelend. De natuur zit vol symboliek en die gebruik ik tijdens de coaching. Bovendien heeft de natuur een positief effect op het welzijn van mensen. Mensen worden aantoonbaar minder gespannen als zij natuur om zich heen ervaren. Tijdens wandelcoaching ga ik in de natuur op een concrete en resultaatgerichte wijze met vrouwen aan de slag. En zij merken dat zij na vier of vijf sessies een stuk beter in hun vel zitten.”

Omdat het belangrijk is dat er een onderlinge klik is en niet iedere vrouw zeker weet of wandelcoaching iets voor haar is, is de eerste wandelsessie gratis. Meer weten? Neem dan een kijkje op staging2.op-stap-coaching.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.