Ook schuur aan Twentseweg Heino moet weg

RAALTE – De eigenaar van een perceel aan de Twentseweg in Heino moet zowel de schuur, de safaritent, de toercaravan als de overkapping op zijn land verwijderen. Dat is de uitkomst van een bezwaarschrift dat een aantal omwonenden had ingediend.

De eigenaar had eerder al een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de gemeente om drie van de vier bouwwerken weg te halen. Het schuurtje mocht aanvankelijk blijven staan voor de opslag van gereedschap voor het onderhoud van het perceel. Tegen dat besluit van de gemeente kwamen zowel de eigenaar als de betrokkenen die om handhaving hadden gevraagd in het geweer. Het bezwaarschrift van de eigenaar is echter ongegrond verklaard, dat van de betrokkenen gegrond.

De bouwwerken zijn gebouwd zonder vergunning en zijn in strijd met het bestemmingsplan. Het perceel aan de Twentseweg heeft de bestemming ‘Recreatie – Dagrecreatie’. Op percelen met deze bestemming mogen alleen bouwwerken, dat is nog weer wat anders dan gebouwen, worden neergezet ten dienste van de recreatiefunctie. Een schuur ten behoeve van de opslag van onderhoudsmateriaal valt daar dus niet onder. De eigenaar heeft een aantal malen gevraagd de bestemming van het perceel aan te passen. Bij de gemeente kreeg hij echter steeds nul op het rekest. Volgens de gemeente bestaat er ook geen zicht op legalisatie.

5 REACTIES

 1. Een typisch voorbeeld van Raalter politiek. Waar de een met zijn illegale bouwactiviteiten alles voor elkaar krijgt en zijn illegale activiteiten worden gelegaliseerd, moet de ander alles verwijderen.
  Dit allemaal onder het Raalter politieke motto ‘Gelijke monniken, ongelijke kappen’.

  • Beste hans. Dit gaat over een bestemmingsplan wat al jaren geleden is gewijzigd. Deze persoon had daar maling aan en is gaan bouwen. Hij wist dat het niet mocht. Uitspraak van raad van state was al geweest voordat hij het kocht.

  • Geachte heer Bakker,

   Velen zullen hierbij denken aan de activiteiten rond de Flierefluiter. Maar blijkbaar zijn die bij u dus onbekend.

 2. Beste hans. Dit gaat over een bestemmingsplan wat al jaren geleden is gewijzigd. Deze persoon had daar maling aan en is gaan bouwen. Hij wist dat het niet mocht. Uitspraak van raad van state was al geweest voordat hij het kocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.