Oogstfeest Dorpsbongerd Lettele met fruitdeskundige, markt en diner

LETTELE – Lettele viert op zaterdag 21 september weer het jaarlijkse oogstfeest in de Dorpsbongerd Lettele. Naast de voedselmarkt zijn er dit jaar ook creatieve spullen te bewonderen. Uiteraard ontbreekt het dorpsdiner niet. Tussen 15.00 en 21.00 uur kan iedereen heerlijk ongedwongen genieten van muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid.

Om vragen over de appel- en perenteelt te kunnen beantwoorden, is er tussen 15.00 en 17.00 uur een echte pomoloog in de dorpsbongerd aanwezig. Bert Jansen Manenschijn uit Dijkerhoek is een fruitdeskundige en kweker die alles weet over appels, peren en ander Nederlands fruit. Weten welk appel- of perenras in je tuin groeit? Neem de vruchten dan mee. Ook beantwoordt Bert vragen over groei en bloei, verzorging, ziektebestrijding, oogst en/of het bewaren van appels en peren.

Tijdens het oogstfeest is er een markt met kramen, waarin lokale producten te zien of te koop zijn. Tot de deelnemers behoren de Melkbrouwerij, imker Jaap Borren, Sallands Besunders, Korenmolen De Leeuw, Iesselcider en de Smuloven. Naast voedselproducenten uit de buurt presenteren creatieve dorpsgenoten hun maaksels aan het publiek. Er zijn schilderijen, sieraden, allerlei textiele producten en beeldhouwwerken te zien.

Voor het dorpsdiner gaan vrijwilligers weer aan de slag met producten uit Lettele. De inwoners van Lettele die zich hebben aangemeld, kunnen wederom aan lange tafels smullen van de zelfgemaakte gerechten. Het dorpsdiner begint rond 17.00 uur. De inschrijving is inmiddels gesloten.
Lettelenaren die in hun moestuin een overschot aan groenten of fruit hebben, kunnen zich melden. Ook zoekt de organisatie vrijwilligers die willen meehelpen in de keuken of bij het opbouwen en opruimen van het terrein. Meld je aan via info@haaxmancommunicatie.nl of één van de werkgroepleden: Michiel Bussink, Victor Munster, Agnes Meijerink, Sietske van Lent en Yvonne Haaxman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.