Omwonenden station Heino ‘ontgoocheld’ na parkeeroverleg

HEINO – Omwonenden van het station in Heino zijn volgens Egbert den Daas van Lokaal Alternatief ontgoocheld over de gang van zaken in het proces om daar tot extra parkeerruimte te komen.

Zij hebben het vermoeden dat de optie van extra ruimte richting de Centsweg de voorkeur heeft van de gemeente en NS en dat daar waarschijnlijk ook voor gekozen wordt. Dat terwijl zij de indruk hadden dat er een open dialoog plaats zou vinden. Den Daas wil weten hoe het zit. “Enige tijd geleden is er een bijeenkomst geweest met omwonenden van het station in Heino”, zo meldt hij. “Er werden een aantal opties gepresenteerd en besproken om de parkeer problemen op te lossen. Bewoners kregen de indruk dat de optie van extra parkeerruimte richting de Centsweg de voorkeur van de gemeente en NS had en dat deze optie er waarschijnlijk gaat komen.” Den Daas meldt dat uitbreiding van de parkeergelegenheid zeker op zijn steun kan rekenen. “Maar een eventuele uitbreiding richting de Centsweg gaat echter ongetwijfeld ten koste van veel bomen. Dit heeft niet mijn voorkeur. Bovendien is de Centsweg een onverharde weg met een zeer landelijke en groene uitstraling dicht bij het dorp. Wandelaars/fietsers/joggers genieten hiervan. Het lijkt mij een verarming dit aan te tasten.” Hij verzoekt het college dan ook er alles aan te doen om het groen aan de Centsweg te behouden en niet te laten bederven door ‘blik en verlichting’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.