Omgevingsvergunning voor zonnepark Noordmanshoek

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe heeft een omgevingsvergunning verleend voor de aanleg van een zonnepark op Noordmanshoek in Wijhe. Naast ruimte voor de zonnepanelen wordt een verscheidenheid aan vegetatie aangelegd zodat het gebied ook aantrekkelijk wordt voor inwoners. Het zonnepark is een belangrijk onderdeel van het gehele plan Noordmanshoek. Daarnaast levert het een belangrijke bijdrage aan de gemeentelijke energiedoelstelling van 20 procent duurzaam opgewekte energie in 2020. Energiecoöperatie Goed Veur Mekare wordt de eigenaar van het zonnepark. Tegen het ontwerpbesluit waren vier zienswijzen ingediend, waarvan één positief. Eén van de zienswijzen gaf aanleiding om een Unity Check toe te voegen aan de omgevingsvergunning waaruit blijkt dat het aanleggen van het zonnepark geen nadelige gevolgen heeft voor een in de buurt gelegen gasleiding. Daarnaast is door de energiecoöperatie nog een onderzoek aangeleverd waaruit blijkt dat de aanleg van het zonnepark geen negatieve invloed heeft op het Natura-2000 gebied. Het besluit ligt voor de duur van zes weken ter inzage voor beroep bij de rechtbank Overijssel.

1 REACTIE

  1. Waarom wordt een zonnepark niet (deels) verdiept aangelegd? Bv. een meter onder het maaiveld en een aarden wal ervoor van 0,5m en je hebt nauwelijks landschapsvervuiling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.