OlsterFeest inmiddels een mooie traditie

Veel nieuwe onderdelen, maar ook vaste waardes als Jaarmarkt, muziek en modeshow

OLST – Tot en met zondag staat Olst voor de zesde keer helemaal in het teken van het OlsterFeest. Dat begint dus op een mooie traditie te lijken, zo bevestigt Joke Mulder namens de organisatie.

“Zeker weten! Vanaf het begin was het de opzet om steeds meer verenigingen en organisaties erbij te betrekken en dat lukt heel goed. Met als gevolg weer nieuwe programmaonderdelen zoals de Zonnebloemmiddag, een darttoernooi, een bierproeverij en het bridge- en klaverjastoernooi. Allemaal in de bekende tent aan de Van Limburg Stirumstraat. Plus natuurlijk veel vertrouwde, vaste onderdelen zoals de jaarmarkt op zaterdag en de modeshow. Alleen de bakwedstrijd voor appeltaarten is geschrapt, de animo daarvoor was te klein.”

Bovendien heeft de organisatie dit zesde jaar een nieuw logo en een nieuwe site. “Over die nieuwe site zijn we heel tevreden. Alle informatie staat er duidelijk en overzichtelijk op, goed voor de herkenbaarheid en uitstraling van het OlsterFeest. Er wordt veel gebruik van gemaakt.”

Destijds bij het allereerste OlsterFeest ging het dus om (meer) verbinding leggen tussen clubs, verenigingen en organisaties en toen nog op zichzelf staande activiteiten zoals de Appelloop (vanavond voor de 23-ste keer) en de traditionele jaarmarkt op zaterdag. “Toen was het OlsterFeest twee of drie dagen en nu, het zesde jaar is er vanaf woensdag tot en met zondag van alles te doen. Daar zie je de groei goed aan af.”

Dorpsdiner
Woensdag om 14.00 uur begint het eerste onderdeel, de Zonnebloemmiddag in de feesttent. Vanaf 17.30 uur starten dan de deelnemers aan de traditionele Appelloop in Park Westervoorde, gevolgd door twee nieuwe onderdelen; een klaverjas- en een bridgetoernooi. Liefhebbers zijn vanavond om 19.30 uur welkom in de feesttent.

In het Holstohus is donderdagavond het bekende en succesvolle dorpsdiner. “Met dit jaar als thema ‘eten uit de buurt’. Koken dus met producten uit de eigen streek. De tafels zijn inmiddels al vol, maar iedereen is welkom als hij of zij zelf eten meebrengt. De muziek bij het dorpsdiner wordt verzorgd door Femmes, een vintage coverband uit Deventer. En om 20.00 uur begint de populaire modeshow van de Olster modewinkeliers.”

Ook een geliefd en vertrouwd onderdeel van het OlsterFeest is de kindermiddag, vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur in de grote tent. Thema is dit jaar ‘Beestenboel’, de entree is gratis en inschrijven is niet nodig. Vrijdagavond om 18.30 uur volgt het filmdiner in het Holstohus (kaarten via staging2.nutolstdeventer.nl) terwijl DJ Swen ’s avonds de feesttent op z’n kop zet. Daarbij zal hij wel rekening moeten houden met twee nieuwe programmaonderdelen; een ‘Bierproeverij XL’ (georganiseerd door slijter De Dom) en een darttoernooi (inschrijven via davy.regt@live.nl).

Suit Up Band
Zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur volgt de Jaarmarkt in het centrum van Olst. Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. De Suit Up Band treedt zaterdagavond op in de feesttent. Entreekaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij boekhandel Korten, Hubo en Beautyleen. Deze populaire coverband uit Dronten speelt rockclassics en Hollandse meezingers en alles wat daar tussen zit.

Ook de vijfde en laatste dag van het OlsterFeest zit vol met activiteiten. Dat begint zondagmorgen om 9.30 uur in de feesttent met een kerkdienst. De ‘OWsome Bikers Fietstocht’ start om 10.00 uur bij dezelfde feesttent, gevolgd door de Olster Brommertoertocht om 11.00 uur. De IJsselrit met klassieke auto’s staat voor 12.00 uur (bij plantsoen de Olsterhof) op het programma. De band COOL24 sluit het programma ’s middags vanaf 14.00 uur af. Dat optreden in de feesttent is helemaal gratis. COOL24 is geen doorsnee bigband en heeft een zeer breed repertoire. Naast de gebruikelijke bigband muziekstijlen als jazz, swing en Latin speelt de band ook werk van Herman Brood, Golden Earring, Anouk, Marco Borsato, De Dijk, Robbie Williams, The Jacksons 5 en Aretha Franklin.

Appelloop
Stichting Olst-Wijhe in Beweging houdt woensdag 18 september de 23e editie van de Appelloop. Het aantal deelnemers is inmiddels gegroeid tot ruim zevenhonderd. Elektronische tijdwaarneming waarbij de tijden van alle lopers worden geregistreerd is nu vanzelfsprekend, maar toch is de vertrouwde sfeer van het gezellige kleinschalige loopevenement behouden.

Nog steeds gaat iedere deelnemer van de 5 en 10 kilometer met een zak appels naar huis. De kinderen krijgen een herinneringsmedaille en een appel. In het verleden kreeg de klas van het snelste meisje haar gewicht in appels op school gebracht. Dit jaar krijgen zowel het snelste meisje als de snelste jongen een kist vol met appels op hun school bezorgd. Voor de snelste man of vrouw uit de gemeente Olst-Wijhe op de vijf en tien kilometer zijn er afzonderlijke prijzen. Ook wordt de oudste gefinishte loper of loopster van de 5 of 10 km in het zonnetje gezet. De Bedrijvenloop gaat over 5 km. De eerste afstanden starten om 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie op staging2.olsterfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.