Olst-Wijhe scoort goed in Afvalmonitor ROVA

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe scoorde ook in 2018 heel goed bij de Afvalmonitor van ROVA. Elke twee jaar voert ROVA de Afvalmonitor uit. Hierin onderzoekt zij de tevredenheid van inwoners over de dienstverlening en hoe goed het afval wordt gescheiden.

Maar liefst 87 procent van het afval wordt gescheiden ingezameld. Per inwoner is er 55 kilo restafval ingezameld. Dat is aanzienlijk minder dan het landelijke gemiddelde van 143 kilo (voor gemeenten van een vergelijkbare grootte).

Inwoners van Olst-Wijhe zijn over het algemeen tevreden over de dienstverlening van ROVA. Als aandachtspunt wordt genoemd dat de netheid om de ondergrondse containers beter kan. Het gemiddelde tevredenheidscijfer komt uit op een 7,25.

Wethouder Marcel Blind: “Ik ben trots op onze inwoners en het behaalde resultaat. Afval is op deze manier ook geen afval meer, maar een grondstof voor nieuwe producten. We doen het beter dan veel andere ROVA-gemeenten. Een geweldig resultaat! De komende tijd ligt de nadruk daarom ook minder op het gescheiden inzamelen zelf, maar meer op de kwaliteit van de inzameling. We willen onze inwoners daarbij bijvoorbeeld nog beter faciliteren door de brengstations van buiten de gemeente hier naartoe te halen.”

De afvalstoffenheffing is in Olst-Wijhe laag in vergelijking met andere ROVA-gemeenten. De druk op deze heffing neemt echter toe door alle veranderingen die op dit gebied plaatsvinden. Zo zijn de opbrengsten van papier, textiel en metaal lager.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.