Nieuwe toekomst voor Aberson-terrein in Olst

WIJHE -De gemeente Olst-Wijhe, Nikkels projecten en SallandWonen hebben de handen ineengeslagen om het Aberson-terrein in Olst een nieuwe impuls te geven. Op het vervallen terrein is ruimte gemaakt voor 46 koopwoningen en 20 sociale huurwoningen die Nikkels en Salland Wonen ontwikkelen. Hiervoor wordt de oude Aberson-fabriek gesloopt.

Daarnaast wordt er met het plan invulling gegeven aan de doorgaande fietsverbinding tussen de nog te bouwen fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat en de sportvoorzieningen.

Gemeente Olst-Wijhe, Nikkels projecten en Salland Wonen hebben hiertoe een overeenkomst gesloten. Dit heeft geresulteerd in een stedenbouwkundig plan, waarin in op grote lijnen zichtbaar wordt hoe deze woningbouwontwikkeling wordt ingepast tussen de Jan Hooglandstraat, het terrein ‘Averbergen’, de Kleistraat en het buitengebied.

Nu deze stap gezet is wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart. Om omwonenden verder te informeren over het plan wordt nog dit jaar een inloopavond georganiseerd.

Foto: van links naar rechts: Luuk Nikkels van Nikkels, Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe en Marijke Kool van Salland Wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.