Mountainbike-evenement en wielertocht Dwars deur Salland

RAALTE – CRT Raalte presenteert op zondag 8 september de derde editie van de Weekamp Deuren ‘Dwars deur Salland’. Die dag bestaat de mogelijkheid om bij het clubgebouw van CRT Raalte te starten aan een mountainbiketocht van 40 of 60 km of een wielertocht van 100 km.

De mountainbiketocht van 40 kilometer leidt richting het bos bij het HOFtheater en ’t Relaer, vervolgens door het bos rond Omni Mobilae en dan richting Camping Krieghuusbelten. Bij de camping is een rustplek, waar de deelnemers worden voorzien van sportdrank, een banaan en een krentenbol. WRBikes uit Haarle is aanwezig voor technische ondersteuning.

De tocht wordt vervolgd door een tweede lus door het bos achter Camping Krieghuusbelten en vervolgens richting Heino waarna men eindigt bij het clubhuis aan de Hammerweg. De tocht van 60 kilometer omvat dezelfde route, maar wordt uitgebreid met een lus richting Luttenberg en langs het Overijssels kanaal.

De wielertocht van 100 kilometer ziet er globaal als volgt uit: de wegroute gaat naar de Lemelerberg, richting Ommen. Daarna gaan de wielrenners richting het sanatorium, met een klim bij het avonturenpark, naar de Luttenberg en via de Sallandse Heuvelrug weer terug naar het clubgebouw. Een afwisselende tocht, die alle beklimmingen van Salland bevat. Ergens halverwege is er een pauzeplek. Privéstukken

Elk parcours wordt volledig uitgepijld met linten en pijlbordjes. “Wij willen er uitdrukkelijk op wijzen dat de mountainbiketocht alleen op zondag 8 september gefietst mag worden; alleen deze dag worden er namelijk privéstukken grond beschikbaar gesteld en hebben we daarover met land- en boseigenaren afspraken gemaakt”, aldus de organisatie.

De deelnamekosten zijn voor elk parcours hetzelfde: NTFU-leden betalen 6 euro en niet-leden 8 euro. Voor de jeugd tot 16 jaar is deelname volledig gratis. Dit is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Raalte uit het Sportstimuleringsfonds. Na afloop kunnen de deelnemers in het clubgebouw genieten van een stuk appelgebak met een kop koffie; voor de deelnemers onder 16 jaar ligt er ook nog een mooie Weekamp Deuren Bidon klaar. Inschrijving is mogelijk tussen 8.45 en 10.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.