Lucky Ajax tegen Rohda begint eerder

RAALTE – De bijzondere voetbalwedstrijd tussen een team met spelers van zoveel mogelijk Rohda-teams tegen de oude vedetten van Lucky Ajax op zaterdagmiddag 14 september is vervroegd naar half twee.

Iedereen is dan welkom op sportpark Tijenraan om deze sportieve krachtmeting gratis te bekijken. Er zijn ook speciale arrangementen geregeld om de wedstrijd vanaf de tribune met een hapje en drankje te kunnen volgen.

Zaterdag 14 september staat het tweede deel van de viering van 90 jaar Rohda Raalte op het programma. Eind mei was al het geslaagde eerste deel, maar die dag gaat het gewoon verder. Eerste hoogtepunt van deze dag is dus de wedstrijd tegen het oude Ajax om half twee ‘s middags. Die vervroeging was nodig in verband met andere verplichtingen van enkele Ajacieden.

Het team van Lucky Ajax komt elk jaar tien tot vijftien keer ergens in Nederland in actie en kan putten uit een arsenaal van beroemde voetbalnamen; van Sjaak Swart en John Heitinga tot John Bosman en Rob en Richard Witschge. Elke keer is de samenstelling anders, maar als het even kan is ‘Mister Ajax’, Sjaak Swart, er altijd bij.

Als tegenstander komt een team met spelers uit een zo groot mogelijk aantal Rohda-seniorenteams het veld op. Dat team wordt aangevuld met burgemeester Martijn Dadema. Na de wedstrijd volgt een echte ‘Koeschijterij’ met een hoofdprijs van 990,90 euro.

Dit bekende spel is eenvoudig. Er wordt een koe losgelaten op het een in vlakken verdeelde veld 3 (met echt gras). Vroeg of laat deponeert de koe een vlaai ergens op dat veld en de koper van dat kavel wint dan de hoofdprijs. De nummers van elk kavel zijn te koop in het clubhuis en bij de Zuivelhoeve in Raalte en kosten 3,50 euro (inclusief een bakje nootjes).

Tijdens het wachten op de schijtende koe wordt er natuurlijk gezorgd voor genoeg gezelligheid, muziek en een hapje en drankje. De opbrengst van deze koeschijterij zal mede worden gebruikt om de feestavond te kunnen bekostigen.

Die feestavond is in de Rohda-hal (open rond half 8) en bedoeld voor iedereen, jong of oud, man of vrouw, lid of geen lid, die de Raalter club een warm hart toedraagt. DJ’s van Q-music moeten ervoor zorgen dat de beentjes van de vloer gaan. Voor de jeugd van 11 tot en met 15 jaar is er dezelfde zaterdagavond een Teenage Party in het clubhuis met DJ Jochem.

Kaarten voor de Q-music feestavond en de Teenage Party zijn verkrijgbaar bij Annie Schulten en de Zuivelhoeve, maar op is op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.