Lezingenserie in Klein Kenniscentrum De Brug van start

RAALTE – Vincent Spannenburg start op vrijdagavond 13 september met een serie lezingen/presentaties in zijn voormalige muziekwinkel aan de Brugstraat 35 in Raalte. Het is de bedoeling om daar van september tot en met maart/april eens per veertien dagen (elke tweede en vierde week van de maand) avonden te organiseren over een breed scala aan onderwerpen.

Spannenburg sloot vorig jaar de deuren van zijn zaak. Hij kondigde toen al aan lezingen te willen organiseren in zijn voormalige winkel, die nu verder gaat onder de naam Klein Kenniscentrum De Brug. De doelstelling is om zowel op amateur- als beroepsniveau presentaties te verzorgen over onderwerpen als: astronomie, maritiem (van watervogels tot de geschiedenis van de scheepvaart), architectuur, film, muziek en archeologie.
De eerste presentatie is getiteld ‘Ons Zonnestelsel’. Spannenburg bijt zelf het spits af. Verder wil hij die avond een paar van zijn ideeën met het publiek bespreken en zijn vaste vrijwilligers voorstellen. Vooraf is er koffie/thee. Aanvang is om 20.00 uur; de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Er is ruimte voor tussen de 35 en 40 bezoekers. De entree is gratis, wel wordt om een vrije gift gevraagd. Een plekje reserveren is mogelijk via vincent@muziekhuisspannenburg.nl of bel: 0572-353235.

Vrijdagavond 27 september volgt een lezing van Thea Schenk over het Noorderlicht. Op vrijdag 11 oktober spreekt Willie Buning over spectrografie en op vrijdag 25 oktober verzorgt de Zwolse pianist/docent George Wink een lezing over de Sonate in b-moll van Franz Liszt, waarvan hij ook delen zal vertolken. De entreegelden wisselen. Bij een lezing van een amateur vraagt Spannenburg een vrije gift; voor een professional 5 euro. Zie verder staging2.kleinkenniscentrumdebrug.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.