Lezing over de varroa-resistente honingbij

RAAKTE – Bijenvereniging St. Imelda uit Raalte presenteert op woensdag 9 oktober een lezing in Zaal Zwakenberg in Raalte. Te gast is Tieme Wanders van Arista Bee Research. Hij vertelt over de varroa-resistente honingbij.

Al jaren heeft de honingbij het moeilijk door de komst van parasiet varroa. Arista Bee Research is een organisatie die op verschillende plaatsen op de wereld bezig is met een reddingsprogramma voor de honingbij. Honderden vrijwilligers zijn bezig met het kweken, opfokken en verspreiden van een speciaal ontwikkelde superbij. Al twee keer heeft KRO Brandpunt daar in 2018 een documentaire over uitgezonden. Wanders vertelt meer over de actuele stand van zaken en de mogelijkheden om de bij te ondersteunen.

Iedereen is welkom. Aanvang is om 19.30 uur. De avond duurt tot 22.00 uur. De entree bedraagt 5 euro (inclusief koffie). Opgave via: j.visscher.trof@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.