Lemele zwijnt en snoept punt bij SVV ‘56

  SIBCULO – Sportclub Lemele had een prima seizoensopening DRC ’12, dat met de staart tussen de benen en een 5-0 nederlaag van Zandeinde werd gejaagd.  De vraag in Sibculo was of Mats Timmerman en zijn gevolg ook de keuze-elf van Henry Vogelzang een toontje lager konden laten zingen.

  De valse noten na afloop klonken bij Vogelzang. Mats Timmerman zal met de 1-1 gelukkiger zijn dan zijn collega uit Dedemsvaart. Ook bij Ruan Weelink zat de glimlach gebeiteld van oor tot oor. De doelwachter van sportclub Lemele speelde een dijk van een wedstrijd. Glenn Stubbe werd uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’. Voor die uitverkiezing kwam bij de bezoekers maar een man voor in aanmerking, juist, Ruan Weelink! “Het was niet best vandaag”, beaamde de sluitpost. “We konden de bal niet in de ploeg houden. De voorheode werd niet bereikt. We mogen inderdaad de handen dicht knijpen met de 1-1. Voor mezelf? Ging wel lekker. Ik zat er lekker in en had veel te doen.”

  Dat was te zien. De wasvrouw van de bergclub zal niet blij zijn met het hansopje van Weelink, maar och, het was voor een goede zaak. Koesteren dat puntje! De eerste waarschuwing werd uitgedeeld door Lemele. Een dieptepass van Remon Kleinlugtenbeld bereikte Jelmer Kleinjan, die vanaf de achterlijn perfect voor gaf op Yoran Bakhuis. Een cijfer voor diens kopbal voorlangs, 3 min. Dat was het wel zo’n beetje. De thuisploeg dicteerde op het mooie sportcomplex De Dubbeltreffer. Dubbeltreffer? Niet eens een enkele treffer. Of ja toch. Robin Wessels pikt na belabberd uitverdedigen de Derbystar op en heeft de knikker voor het intikken. Hij gunt Giovanni Fortuna de treffer, maar die wordt afgevlagd door Patrick de Haan. Buitenspel. Het feest in wording sterft in teleurstelling. Lemele haalt ongeschonden de rust. Een klein wonder.

  Ook na de thee valt de thuisclub met bezieling aan. De duels worden gewonnen en Lemele speelt veel te timide. De 1-0 is terecht, maar wel een cadeautje. De bal ploft in de zestien en wie was het Job Willems of toch Kenny Kersjes, maakt niet uit, het wegwerken is resoluut en prima. We stort Patrick Withaar ter aarde. Colleteral damage, niets aan de hand. Of toch? Jawel, arbiter Smit wijst naar de stip. Vanaf elf meter lukt het Nick van Dijk eindelijk Weelink te killen. Het lijkt gedaan. Lemele kwam tot die fatale 67e minuut in het stuk niet voor. Maar in de liefde en in het voetbal is niets onmogelijk. 1-0 is een verdiende, maar krappe marge. Te krap. Verrek, eindelijk laten de  aanvallers zich zien. Remon Kleinlugtenbeld soleert langs twee man en vindt Yoran Bakhuis. Die tovert zijn enige, supergeslaagde actie uit zijn blauwe Adidasjes, 1-1. SVV ’56 heeft nog 6 minuten, puls wat extra’s en gaat op zoek naar gerechtigheid. Weelink weigert elke vorm van medewerking en wordt het knuffelbeertje van zijn coach.    

  In klasse 4E hebben Daarlerveen, De Zweef en Blauw Wit ’66 na twee duels nog geen schade opgelopen. Lemele en de Blauwitters volgen op twee punten afstand. 

  Opstelling: Weelink; S. Kleinlugtenbeld, Willems, Kersjes en Pauw (78. Lubberts); Schoenmaker, Schottert (78. Jutte) en Dijk; Kleinjan, Bakhuis en R. Kleinlugtenbeld.

  Komende zaterdag reist Lemele af naar Goor. Op sportcomplex Heeckeren is GFC de tegenstander. De wedstrijd staat gepland om half drie. 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.