Lemele op karakter naast Nieuwleusen

LEMELE – De verwachting langs de lijn dat sportclub Lemele een lastige middag tegemoet ging 45 minuten lang op. Het bezoekende Nieuwleusen had op zijn minst 65 procent balbezit. Dat is allemaal leuk en aardig, maar de gasten uit het lintdorp beten met een rubberen kunstgebit. De equipe van Mats Timmerman, de jonge trainer die het stafje overnam van Werner Pluim, stond positioneel goed. Geen doorkomen aan voor de oranjehemden, die voetballend tot de vijandelijke zestien mochten penetreren, daarna was het halt!

Oké, mooi dat je de vijand kunt tegenhouden, maar wat zet je er tegenover? Niets. De thuisclub wist niet een fatsoenlijke kans af te dwingen en doelman Tim Hogenkamp had net zo goed zijn grootmoeder kunnen laten opdraven, er was geen vuiltje aan de lucht. Dat laatste is overdrachtelijk bedoeld, want zon en regen vochten om voorrang op Zandeinde. Toch ging de ploeg van oefenmeester Jeroen Elzinga met een voorsprong de rust in. In de as van het veld was Robin Schoenmaker in duel met een tegenstander en leidsman Rudolf Wolterink. Bots, boem, Robbie op de bips en de bal voor de voeten van Stefan van Veen. Die bedacht zich niks. De afstand was groot, de boog sierlijk en het mikken met microchirurgische precisie. De vermetele poging van Ruan Weelink in het doel ten spijt, de goalie restte niets anders dan balend de bal uit het net plukken.

Een topper uit de derde klasse tegen een modale vierdeklasser. De verwachting was dat na de thee Lemele de nekslag ging krijgen. “Je kunt een tijdlang bijblijven, maar als de krachten wegvloeien, komt het krachtsverschil boven drijven”, orakelde een meegereisde supporter uit het lintdorp. Maar niets zo onvoorspelbaar als voetbal en Hollands weer. De hemelsluizen openden zich na rust en spoelden de schroom van het voor rust ietwat bedeesd opererende thuisclub. Yoran Bakhuis was tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker, maar schoof even zo vele keren voorlangs. Lemele ging de strijd aan en dat stond de equipe van Elzinga slecht aan. Hadden we het straks over de beauty van Van Veen, de gelijkmaker van Remon Kleinlugtenbeld was de overtreffende trap van mooi. Doelman Hogenkamp raakte een doorgeschoten bal niet lekker. De mispeer werd onderschept door de sluipschutter van Lemele en half volley met precisie en gevoel streelde de Derbystar even later het nylon.

Twee zondagschoten op zaterdag eerlijk verdeeld over de beide teams, met een 1-1 eindstand tot gevolg. Mag je dat zeggen? Ja, dat mag je zeggen: Lemele stapte als morele winnaar het veld af. Adel verplicht, maar de bezoekers lieten na het klassenverschil op papier om te zetten in klinkende munt. Op speldiscipline en inzet een dikverdiend punt voor sportclub Lemele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.