Home / Nieuws / Kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderij Klein Canada

Kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderij Klein Canada

WIJHE – Zorgboerderij Klein Canada in Wijhe heeft in juni het kwaliteitskeurmerk voor zorgboerderijen van Landbouw en Zorg gekregen. Al een jaar werkte de zorgboerderij met succes met het kwaliteitssysteem dat nu bezegeld is met het keurmerk.

Zorgboerin Sandra Mosterd: “Het is altijd hard werken op een boerderij en voor dit keurmerk hebben we er nog een schepje bovenop gedaan. Omdat we kwaliteit belangrijk vinden voor de mensen die bij ons op de zorgboerderij komen.”

Bij Zorgboerderij Klein Canada komen deelnemers van alle leeftijden met en zonder beperkingen. “Dat maakt onze zorgboerderij heel divers en voor velen een plezierige plek. Momenteel zijn er plekken beschikbaar.” De zorgboerderij biedt verder teambuilding en coachingsactiviteiten met paarden (ook individueel), pensionstalling, ruimte voor kinderfeestjes en paardrijlessen (ook therapeutisch). Daarnaast brengt Sandra met haar mobiele zorgboerderij ook bezoeken aan diverse locaties: van kinderdagverblijven tot verzorgingstehuizen.

Sandra heeft met haar medewerkers laten zien dat ze continu aan de kwaliteit werkt. Dat doen ze bijvoorbeeld met evaluatiegesprekken met deelnemers, thema-avonden, het meten van de deelnemerstevredenheid en nieuwsbrieven. Ook veiligheid op de boerderij is meegenomen. Van op tijd het valkussen van de trampoline vervangen tot een Verklaring Omtrent Gedrag voor iedereen die op de boerderij werkt en woont.

Appelpersdag

Jaarlijks legt Sandra de ontwikkelingen op de zorgboerderij vast in een jaarverslag. “Als je de hele dag het liefst met mensen en dieren werkt, is computerwerk niet het leukste. Maar wat ben ik trots als dossiers op orde zijn, het jaarverslag af is en ik zie dat we het goed voor elkaar hebben. Heel fijn dat Landbouw en zorg dat erkent met dit keurmerk!”

Een kijkje nemen? Maak dan een afspraak of kom langs op woensdag 11 september van 9.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom. Het is dan appelpersdag op de boerderij, dus iedereen met minimaal 75 kg appels of peren te persen is ook van harte welkom. Aanmelden kan via kleincanada@live.nl. Zorgboerderij Klein Canada is te vinden aan de Kappeweg 3B in Wijhe.

Zie verder www.zorgboerderijkleincanada.nl.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.