Kermis Averlo ‘prachtig’ voor jong en oud

AVERLO – ‘Al bin ie acht of tachtig, Averlose Karmse blif prachtig’; dat is dit jaar de slogan van de Kermis Averlo. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september vindt een nieuwe editie van dit jaarlijkse feest plaats. Locatie is het feestterrein aan de Avergoorsedijk 12 tussen de buurtschappen Averlo en Frieswijk. De organisatie zorgt weer voor een vol en gevarieerd programma voor jong en oud.

Dat begint vrijdag om 20.00 uur met de jaarlijkse revue met dit jaar als titel ‘(L)’Averlo’s Medisch Centrum’. De titel verklapt het thema al: een avond vol met sketches, zang en dans in het teken van de zorg. Na afloop van de revue kan er bijgepraat worden en sluit een DJ de avond feestelijk af. De entree is gratis.

Zaterdagochtend in alle vroegte staan de eerste vroege vogels al weer op het kermisterrein om een plekje te bemachtigen in het weiland waar zij hun kleedje neer kunnen leggen. Deze ochtend vindt vanaf 9.00 uur namelijk de traditionele rommel- en antiekmarkt met fair plaats. Al jaren trekt dat programmaonderdeel veel bezoekers. Tijdens de markt en fair zijn er ook allerlei nevenactiviteiten, zoals schminken, paardrijden en optredens van een dweilorkest.

Na een aantal succesvolle edities van de Averlose Pubquiz is het op de zaterdagmiddag tijd voor iets nieuws: de Averlose Muziekbingo! De spanning van een traditionele bingo, maar dan met muziek. De bezoekers dienen de titels van de nummers die voorbijkomen af te strepen op hun bingokaart. Maar kennen ze de liedjes ook? De muziekbingo start om 15.00 uur. Opgave is mogelijk via de website. De deelnamekosten bedragen 5 euro. Zaterdagavond wordt er overgegaan op live muziek: de band Kroepin zal vanaf 21.00 uur de tent op zijn kop zetten. De entreeprijs is nog niet bekend.

Trekkers

De zondag begint rustig met een fietstocht door de natuurrijke omgeving. Inschrijving is mogelijk tussen 10.00 en 11.00 uur. Nieuw dit jaar is de trekkertoertocht (11.00 uur), waaraan iedereen met een trekker kan deelnemen. De route voert door Salland. Onderweg is er een tussenstop met lunch.

Voor de de fietsers en niet-fietsers staat vanaf 12.30 uur een brunch klaar. Aanschuiven kost 7,50 euro. Na de brunch starten de kinderspelen. Daarna (vanaf 14.30 uur) volgt een trekkerbehendigheidswedstrijd. Wie wordt de meest behendige trekkerchauffeur van Averlo en omstreken? Na afloop van deze strijd is er een gezellig samenzijn in de tent. Het daaropvolgende slotfeest wordt om 17.00 uur ingezet met de allround top 40/feestband Millennium Showband.

Zie verder staging2.kermisaverlo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.