Informatieavond over Raalte Plukt!

RAALTE – De nieuwe organisatie Raalte Plukt! presenteert zich op donderdag 3 oktober in Buurtcentrum De Buut in Raalte. Van 19.30 tot 21.00 uur kan iedereen daar meer te weten komen over de toekomstige activiteiten van de club. Raalte plukt! is een initiatief van Linda Timmermans en Monique Falk van Eetbaargroen.nu.

Raalte krijgt nog dit jaar de eerste plukstroken met eetbaar groen in de wijk. “We starten in de wijk Blekkerhoek, naast de rode bankjes bij het hertenkamp”, vertelt Monique. “Het plan is om vervolgens de binnentuin van ZGR Swaenewoerd deels aan te planten met eetbaar groen én er is budget om nog een locatie aan te planten!”

Daarnaast wil Raalte Plukt! ook de inwoners van Raalte inspireren om hun eigen tuin te vergroenen. Dat gebeurt onder andere met diverse workshops over hoe tuinen kunnen worden verrijkt met onder andere fruit, keuken- en theekruiden en eetbare(pluk) bloemen; natuurlijke processen in de (buurt)tuin; de aanplant en het onderhoud; het zelf verbouwen van gezonde voeding; de verwerking van de oogst en meer. Voorkennis is niet nodig. Iedereen is welkom om aan te haken.

In verband met de catering en de stoelen vraagt Raalte Plukt! aan alle geïnteresseerden om zich voor de presentatieavond vooraf aan te melden via post@raalteplukt.nl. Raalte Plukt! wordt gesteund door subsidies en donaties van de provincie Overijssel, gemeente Raalte, GGD IJsselland/ Raalte Gezond, VSB fonds, SallandWonen, Kern met pit en het Coöperatiefonds van de Rabobank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.