Het Buitenhuys houdt niet van half werk

Inge Koning-Neppelenbroek verder met nieuw horecaconcept in voormalig Jan Steen in Heino

HEINO – “Het is een intensief proces dat veel energie heeft gekost, maar we staan te popelen om van start te gaan”, vertelt Inge Koning-Neppelenbroek. De metamorfose van Restaurant Jan Steen tot Het Buitenhuys bar en keuken heeft een flinke tijd in beslag genomen. 

De eigenaar annex gastvrouw heeft veel horeca-ervaring in binnen- en buitenland, maar de nieuwe uitdaging zorgt ervoor dat ze weer zo blij is als een kind dat voor het eerst in de speelgoedwinkel komt. “Niets is mooier dan het ontwikkelen van een nieuw horecaconcept. Met Jan Steen konden we best nog een aantal jaren vooruit, want de belangstelling was er absoluut, maar ik merkte aan mezelf dat het na zestien jaar tijd was voor verandering.”

In een paar maanden tijd heeft het pand aan de Raalterstraat in Heino een complete gedaantewisseling ondergaan. Dankzij het zwarte hout en de rieten kap heeft het meer weg van een prachtige, landelijk gelegen woning. Dat is dan ook precies de sfeer die ze met Het Buitenhuys wil uitstralen. “Ik zie het niet als restaurant, maar als sfeervol tweede huis waar je kunt genieten van elkaar, heerlijke gerechten en lekkere drankjes.”

Vrijheid blijheid
De metamorfose in het interieur is voor zover mogelijk nog groter. Bij Het Buitenhuys zijn namelijk meerdere belevingspunten gecreëerd. Natuurlijk kun je gewoon aan tafeltjes dineren, maar wil je een drankje combineren met iets te eten, kan dat ook prima aan de bar of bij mooi weer op het terras. “Vrijheid blijheid”, stelt Inge.

De grote blikvanger is de Zuid-Afrikaanse braai waarmee live op hout wordt gekookt. Hier creëren de twee chefs de meest prachtige gerechten, vaak met een knipoog naar de streek. Kijk je naar de menukaart, dan valt gelijk op dat er geen onderverdeling is in voor-, hoofd- en nagerechten.

“Ook daarin zijn we behoorlijk eigenzinnig”, zegt de gastvrouw. “Alle gerechten zijn aantrekkelijk geprijsd. Leuke, goede porties, zodat je wel meerdere dingen kunt proberen. Kleine gerechten met een grootse smaak. En ook hier is het vrijheid blijheid. Je bestelt een gerecht en daarna besluit je of je er nog één wilt proberen.”

Het Buitenhuys, bar en keuken gaat 27 september open voor het publiek. Je kunt er dan terecht voor een vrijdagmiddagborrel en het optreden van de Huysband. Hou de website en de social media in de gaten voor het laatste nieuws en de activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.