Henk uit Broekland en zijn hond pakken zilver op EK in Italië

 .

PEGOGNAGA / BROEKLAND – In het Italiaanse Pegognaga veroverden Henk ten Klooster uit Broekland en zijn hond Ceasar afgelopen weekend een zilveren medaille op het EK. Het ging om het EK op natuurlijk wild, een prestigieus evenement voor jachthonden.

De Ierse setter Ceasar is de eerste van zijn soort uit Nederland die op zo’n evenement in dat land in de prijzen valt. De zevenjarige reu was een van de weinige succesvolle deelnemers die niet door een beroepstrainer werd voorbereid op het toernooi, maar door zijn baas.

Ceasar was de enige vertegenwoordiger van Nederland. Alle andere landen kwamen met complete teams, de Italianen spanden de kroon met tientallen kandidaten en wonnen.

De prestatie is de hoogste van een Nederlander op een EK sinds 2000. In 1998 won een Nederlander, Gerard Mirck uit Almere. Daar was Henk ten Klooster als toeschouwer aanwezig en dat leverde de inspiratie om dat ook te proberen.

Lange weg
“Je begint dan aan een lange weg, want Nederland is een van de moeilijkste landen om de snelste staande jachthonden naar de top te krijgen”, aldus Ten Klooster.

“In ons verstedelijkte land zijn er relatief weinig mogelijkheden om een setter op dit niveau te krijgen, geschikte terreinen met natuurlijk veerwild zijn zeldzaam. Daarnaast worden in andere landen de tophonden door professionele trainers voorbereid, die daar een dik belegde boterham aan verdienen. Dat gold ook voor de winnaar, de beroepstrainer kreeg de prijs die overhandigd werd aan de eigenaar. Ik moest alles zelf doen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.