Gerlant: Agractie? Nee

De column vandaag kan kort zijn. Het draait om de vraag die mij afgelopen week aan alle kanten is gesteld: “Gerlant, ga je mee naar Den Haag op 1 oktober?” Het antwoord is: nee.

Waarom? Dat heb ik deze week op de landbouwrelatiedag in Heeten de zaal met boeren ook verteld. Het gaat om de boosheid op sociale media en de miscommunicatie van de initiatiefnemers.

De burger en de politiek moet dit en moet dat. We hebben het gehad over hoe de media werkt. Niet de duizenden die vreedzaam demonstreren komen in Hart van Nederland, maar degenen die boos de stal uitkomen en die Hagenezen eens even vertellen wat er allemaal mis. Die maken het kapot. Communiceren is een vak, heb ik de afgelopen jaren geleerd. Dat kan een boer niet. Steek die maar in je zak, met je kwade kop.

Jullie hebben geen leider, geen gezicht. Er is heel veel boosheid maar het drama wordt dinsdag alleen maar groter. De boosheid en het niet onder controle hebben keert zich alleen maar tegen jullie op deze manier. Moeten, moeten en moeten…

Wat je moet doen als je wel gaat, heb ik de zaal ook verteld. Hou die ander onder controle. Je neemt een zware verantwoordelijkheid op je die niemand van jullie voorlieden op zich durft te nemen. Ze duiken allemaal. Zelfs de nieuwe boerenpartij in oprichting die een unieke kans had om zichzelf te profileren. Jullie gaan omdat zij allemaal weten dat het een drama wordt.

Wat je moet als je wel gaat heb ik de zaal ook verteld. Hou die ander onder controle, je neemt een zware verantwoordelijkheid op je die niemand van jullie voorlieden op zich durft te nemen. Ze duiken allemaal. Zelfs de nieuwe boerenpartij in oprichting die een unieke kans had om zich te profileren. Jullie gaan alleen omdat zij allemaal weten dat het een drama wordt. Tenzij…

Ik maak me grote zorgen.

gerlant@regiobode.nl

3 REACTIES

  1. Boerenvoormannen duiken, en jij ook al Gerlant. Niks doen lijkt mij ook geen optie want dan ga je als makke lammetjes naar de slachtbank. Andere beroepsgroepen mogen wel naar Den Haag, maar boeren niet? Rare gedachte, maar natuurlijk is het niet de bedoeling dat alle opgekropte woede om hoe je behandeld wordt er op deze dag allemaal tegelijk uit komt. Maar dat deze beroepsgroep een keer kan ventileren, tot hier en niet verder, daar geef ik ze groot gelijk! We zullen zien hoe het gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.