Geplof van nostalgische tractoren op de Elshof

 .

ELSHOF – Al in de vroege zondagochtend was onder een stralend zonnetje het geplof van de historische tractoren te horen in en rondom de Elshof. Wederom zijn de Sallandploffers er in geslaagd om een prachtige ploegwedstrijd te organiseren voor oldtimer trekker en ploeg combinaties.

Traditiegetrouw werden de ploegers weer heel gastvrij ontvangen op het erf van de familie Hekkert aan de Elshof 8, waar ze op ruime veldjes de strijd onderling zijn aangegaan.

Dat de Sallandploffers een steeds grotere naamsbekendheid krijgen blijkt wel uit het feit dat niet alleen ploegcombinaties verschijnen uit de directe omgeving, maar dat ook liefhebbers uit Gelderland en de Flevopolder toch vroeg in de morgen opstaan om naar de Elshof af te reizen.

Een van de vaste gasten van de Salland Ploffers, Eite Oosterveld is weer helemaal uit het Groningse Pieterburen afgereisd naar de Elshof om met zijn paard en ploeg de wedstrijd mee te ploegen. Grote bewondering voor Eite dat hij met regelmaat op de ploegwedstrijden, maar ook op de jaarlijkse dorsdag van de Salland Ploffers aanwezig is. Dit toont het karakter van een ware liefhebber.

Het stoppelland leende zich bij uitstek voor dit jaarlijkse ploegspektakel, aangezien er de laatste dagen toch regelmatig wat regen gevallen was, waardoor de grond een mooie vochtigheid had om te ploegen. Onder prachtige weersomstandigheden en ruime publieke belangstelling zijn de wedstrijden in vier verschillende categorieën geploegd.

Dit jaar is er weer kwalitatief goed ploegwerk geleverd en de onderlinge verschillen worden steeds kleiner, doordat de ploegers elk jaar weer meer ervaring opdoen. Voor de jury een steeds zwaardere taak om deze kleine verschillen te waarderen met de punten. Ondanks de competitieve strijd is er een zeer gemoedelijke sfeer onder de ploegers, want kennis over het afstellen van de ploeg of tractor wordt zonder schroom uitgewisseld.

De deskundige jury heeft gewikt en gewogen, en de eind resultaten zijn als volgt:

Heen en weer gaand ploegen:
1 Jeroen Dijk 101 punten
2 Jan Wolters 105,5 punten
3 Herman groot Roessink 96.5 punten

Twee wiel ploegen:
1 Gerrit Tiemens 98 punten
2 Henk Casteel 98 punten
3 Joop klein Velderman 87 punten

Rondgaand ploegen:
1 Herman Zwiers 101 punten
2 Harry Hooving 96 punten
3 Geert Knecht 94 punten

Parallel ploegen:
1 Freddie Bosscher 91 punten
2 Ruben Heuven 80 punten
3 Gerard Heuven 75 punten

De wisseltrofee (de gouden ploegschaar) voor het hoogst aantal punten werd met succes verdedigd door Jeroen Dijk, hij is er in geslaagd om ook dit keer de trofee te winnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.