Foodcamp bij biologisch varkensbedrijf Neimeijer

HEINO – LekkerBoer presenteert op vrijdag 11 oktober een Foodcamp bij biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino. Kinderen en hun ouders kunnen niet alleen lekker bewegen tussen de varkens, maar ook gezonde streekgerechten maken en proeven.

Chef-kok Remco Jansen van Coperto Restobar van Pillows Grand Hoter Ter Borch uit Zwolle kookt samen met kinderen en ouders in en om de LekkerBoer foodtrailer. De ingrediënten komen zoveel mogelijk van de lokale boerderij en tuinderij. Kinderen mogen de ingrediënten zelf verzamelen. Biologisch varkensbedrijf Neimeijer laat zien wat er voor nodig is om ambachtelijk vlees te produceren. Alex de Bruijne van Fitclub Enjoy neemt de deelnemers mee in een kind-ouder bootcamp over het erf, tussen de varkens.

Na een succesvolle pilot in Overijssel organiseren LekkerBoer en partners dit jaar dertien Foodcamps in verschillende provincies. De Foodcamp op 11 oktober is de laatste van Salland. Eerder dit jaar waren er al Foodcamps in Olst-Wijhe en Deventer. LekkerBoer Foodcamp is een initiatief van agrifood ondernemers Judith de Rijk en Hanneke Stegeman. Daarbij zoeken ze samenwerking met lokale partijen: boeren en tuinders, beweegpartijen (sportorganisaties en sportscholen), kookpartijen (restaurants en kookcoaches), kinderopvang, basisscholen, beroepsopleidingen, supermarkten, gemeentes en gezondheidsorganisaties.

Biologisch varkensbedrijf Neimeijer is te vinden aan de Bosweg 4 in Heino. De deelnamekosten bedragen 7,50 euro per persoon. Aanmelding via staging2.lekkerboer.nl/foodcamp. Vol is vol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.