Fixxar verduurzaamt tot ‘groenste winkel van Salland’

RAALTE – Fixxar maakt zichzelf nog duurzamer dankzij de plaatsing van 72 zonnepanelen op het dak van de winkel aan de Nieuwstraat in Raalte. De afgelopen jaren zette het onderdelenhuis al flink in op verduurzaming van de winkel, maar dankzij de komst van de zonnepanelen is Fixxar nu qua energie volledig zelfvoorzienend.

Foto: Marcel Buis (Fixxar) en Martin Blokvoort (Disselhorst Green Energy)

Marcel Buis, eigenaar van Fixxar: “We zijn al een aantal jaar bezig om ons te onderscheiden van de winkelketens die onze wegwerpmaatschappij in stand houden.” Disselhorst Green Energy uit Raalte installeerde de zonnepanelen op het dak van Fixxar. Buis over de samenwerking: “Ik had ook kunnen kiezen voor een grote landelijke speler, maar ik heb lokaal ondernemerschap hoog op mijn lijstje staan. Daarnaast geeft Disselhorst Green energy advies bij bedrijven.”

Naast zonnepanelen op het dak doet Fixxar meer aan duurzaamheid. Zo is er een warmtepomp aangeschaft, zijn alle lampen in het pand vervangen door led-verlichting en staat er een openbare laadpaal voor elektrische auto’s naast de winkel. “Daarmee durf ik wel te stellen dat we de groenste winkel van Salland zijn”, lacht Marcel.

Pasfoto’s

Niet alleen op, in en om de winkel is er gekozen voor energiebesparende maatregelen, maar ook het assortiment van Fixxar is ingericht op een duurzame inzetbaarheid van producten: “We verkopen stofzuigerzakken, gerecyclede inktpatronen en kabels en laadsnoeren. Deze hebben allen geen verpakking. Op deze manier draagt Fixxar een groen steentje bij aan een beter milieu.”

Naast vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid heeft Fixxar ook een vernieuwd assortiment. Zo verkoopt Fixxar luxe volautomatische koffiemachines, koffiebonen van het merk La Messoni (die voorheen verkocht werden door Van Rossum Geschenken) en is het assortiment van klein huishoudelijke apparaten flink uitgebreid. Daarnaast kun bij Fixxar terecht voor het maken van officiële pasfoto’s voor rijbewijs, ID of paspoort.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.