FilmHuisRaalte met Green Book

RAALTE – Het nieuwe seizoen van FilmHuisRaalte start op vrijdag 20 september met de vertoning van de film ‘Green Book’ in het Annahuis.

Het gaat om een Amerikaanse biografische roadmovie uit 2018. Het verhaal is gebaseerd op de vriendschap tussen pianist Donald Walbridge Shirley en diens chauffeur en lijfwacht Tony Lip. Samen gaan ze in de jaren zestig op concerttournee door de Zuidelijke Verenigde Staten waar ze meermaals worden geconfronteerd met racisme en hun tegengestelde persoonlijkheden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Vigo Mortensen en Mahershala Ali. De titel van de film verwijst naar ‘The Negro Motorist Green-Book’, een reisgids van Victor Hugo Green. De gids informeerde Afrikaans-Amerikaanse reizigers over hotels, horeca en garages waar ze welkom waren en steden waar ze na zonsondergang niet mochten verblijven.

Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten à 7 euro zijn verkrijgbaar bij de Parabool. Reserveren kan via staging2.filmhuisraalte.nl of via info@filmhuisraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.