Een kijkje nemen bij schaapskudde op Sprengenberg

REGIO – Meer weten over schapenbegrazing en de effecten ervan op natuur? Boswachters van Natuurmonumenten staan op zondag 8 september van 11.00 tot 15.00 uur tussen de Sprengenbergerweg en de Van Heekweg op de Sallandse Heuvelrug om tekst en uitleg te geven.

Het is ook mogelijk om even met ze mee te wandelen om zo te zien wat beheeringrepen als heidebranden en tijdelijke akkers als effect hebben voor het leven op de heide. Deelname is gratis.

De kudde graast op de heide tussen de Sprengenbergerweg en de Van Heekweg, maar helaas is nu nog niet bekend waar precies. Vanaf Erve De Pas wandel of fiets je er binnen tien minuten heen. Zie ook: staging2.sallandseheuvelrug.nl/heideherstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.