Doelpunten vallen als herfstbladeren op de Molenesch

Vilsteren – Hendri Zwinselman maakte deze zomer de overstap van Vilsteren naar Raalte en kent derhalve de spelers in het geel als geen ander. Dat is natuurlijk een voordeel. De oefenmeester in Raalter dienst kan zijn manschappen allerlei informatie toefluisteren. “Laat Vlierman niet voorgeven. Hou Mars kort en laat hem niet wegsprinten, anders krijg je alleen zijn rugnummer te zien. Let op de steekballetjes van Niens.” Dat werk dus. Nu is dat allemaal leuk en aardig, maar het blijft de vraag of de veldacteurs zich de goede raad ter harte nemen, dan wel de nuttige tips in het heetst van de strijd vergeten.

We hebben het tenslotte over de vijfde klasse en in meer of mindere mate gemankeerde voetballers, zonder dat dit denigrerend bedoeld is. Bij de een schort het aan de motoriek, een ander is op leeftijd, de derde mist snelheid en de vierde is een tactisch onbenul. Maakt niet uit, wat als een paal overeind blijft: goede wil kun je altijd tonen. Ten allen tijde strijd leveren, met elkaar en voor elkaar! Dat is wat voetbal mooi maakt, ongeacht het niveau.

Met het oog op de laatste twee zinnen, het werd een boeiend en vermakelijk duel op de Molenesch. Amusementswaarde een negen! Trainer Dik Runherd was beducht op de kracht van de bezoekers en begon behoudend, met twee aanvallers in plaats van drie. Niet dat het hielp. Vilsteren begon rampzalig. Nog geen kwartier was er verstreken of de thuisclub kreeg twee mokerslagen te verwerken. De boosdoeners luisteren naar de namen Luke Wielandt en Jordy Doorgeest. Het team van Hendri Zwinselman was nog dreigender dan het onstuimige weer. Maar de Raalter storm luwde en Vilsteren was als riet, buigen oké, barsten nooit! De handige Sven Koggel maakte er weer een wedstrijd. Met de rust in aantocht bracht Jelle Niens de partijen op gelijke hoogte. Vrijwel aansluitend op de gelijkmaker schoot Taco Dennebos de bezoekers opnieuw op voorsprong. Kort na de thee trok Raalte het duel definitief naar zich toe. Weer waren Doorgeest (2-4) en Wielandt (2-5) de kwelgeesten voor Runherd en zijn beschermelingen.

De enkele doorzetters langs de lijn die de elementen durfden te trotseren verveelden zich geen moment. 2-5, zal best, maar petje af, Vilsteren bleef knokken. En werd beloond. De ingevallen Chiel Mars kogelde vanuit een free kick de Derbystar tegen de deklat. Jelle Niens had even later het vizier iets scherper en prikte hem in de bovenhoek. 3-5, kan het nog? Nee! Aanvallen oké, maar verlies die dekselse Doorgeest nou niet uit het oog! Nummer 9, waar is ie? Daar dus. Steekballetje op de aal uit Raalte, die met een simpele voetbeweging Stefan Hendrik voor de zesde keer de vernederende gang richting doelnet laat maken.

“Verdiend verloren. Raalte was vandaag de beste”, vond ook Runherd. “Slecht begin eerste helft en een slecht begin na rust. Wie weet, als we met 2-2 kunnen rusten, dan had ik nog moeten zien hoe het loopt.”

Opstelling: Hendriks; Van der Klok, Nijhoff, Korstee (80. Bloo) en M. Kamphuis: Vlierman (70. C. Mars), J. Niens, Noordman en S. Niens (55. P. Kamphuis); Koggel en W. Mars.
Vilsteren reist zondag af naar sportcomplex Het Schootsveld in Deventer. Om 14.00 uur is Koninklijke UD de te kloppen ploeg.

Typerend voor de wedstrijd, Vilsteren-aanvaller Wouter Mars maakt een knieval voor tegenstander Luke Wielandt

Nieuw-Dordrecht – OVC ’21 speelde in de vorige jaargang een vervelende waaiwedstrijd (1-1) op sportcomplex Bloemendaal in Nieuw-Dordrecht. De tegen afdaling strijdende thuisclub deed niet aan ballenjongens en nam alle tijd bij blessurebehandelingen. OVC ’21 dat nog kansrijk was in de strijd om de periodes stuitte tijdens de aanhoudende aanvallen op hevig verzet. ‘De blauwen’ liepen zich keer op keer te pletter tegen de taaie nazaten van voormalige turfgravers, die weigerden te capituleren. Mopperend verlieten spelers en aanhang uit Ommen de zuidoosthoek van Drenthe, terwijl de remise door DVC ’59 werd onthaald als een zwaarbevochten overwinning.

Op sportcomplex Bloemendaal speelde de ploeg van Freek Goeree de nare smaak van de 3-2 verloren competitieopening van zich af. Met een klinkende 5-0 zege werd de terugreis naar Ommen aanvaard. Geen cent op af te dingen, vond bestuurslid Jos Legebeke. “De zege had hoger kunnen uitpakken, zoveel kansen kregen we, maar 5-0 is prima.” Halverwege was de partij eigenlijk als gespeeld. Leon Mulder, Tyron Schokker en Dennis ter Burg wisten het net te vinden. Na de onderbreking krikten Wesley Haverkort en wederom Schokker de score op naar 0-5.

Ook komende zondag speelt OVC ’21 uit. Op sportcomplex De Hoop in Dalerveen wacht om twee uur de klus tegen DSC ’65.

Verslag/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.