DES de stijlprijs, OZC de punten

OMMEN – OZC kreeg bezoek van DES. Ook in de vorige jaargang troffen de ploegen elkaar. OZC heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. De bezoekers uit Nijverdal een ronduit matig seizoen. Ternauwernood werd de nacompetitie en daarmee het gevaar op degradatie ontlopen. Die missie liep voorspoedig af, zodat deze streekderby intact bleef. Randolph de Fretes nam de groep over van Harry Warmelink, terwijl bij de ploeg uit Ommen net als in 2018-2019 Martijn Berger opstelling en tactiek bepaalt.

De commentaren bij het verlaten van het hoofdveld op Westbroek spraken boekdelen. “Wat een mazzel”, bromde de een. “Deze ploegen gaan niet spelen voor het kampioenschap”, voorspelde een ander. “Handen dichtknijpen, een gelukkige zege”, prees weer een ander zich gelukkig.

En ja, als Martijn Berger slim is, heeft ie na afloop zijn mountainbike gepakt en is staatsloten gaan halen bij Primera. Als je de wind in de rug hebt, wie weet. Bovenal waren de toeschouwers het er over eens dat OZC niet mocht mopperen met de 2-1. Nou ja, lekker belangrijk, de buit is binnen. Na afloop liet de speaker weten dat Tom Simons was uitverkoren tot ‘man van de wedstrijd’. Het is de jonge spits van harte gegund, maar Mark Bennemeer was eveneens een prima optie. Solide, betrouwbaar en als enige rustig aan de bal. Bovendien hield de doelman met een save waar alleen André Onana patent op leek te hebben de thuisclub op de been. Met de klok reeds op 45 moest hij toch de vlag strijken. Was het een terugspeelbal? Velen dachten van niet, vanwege een touché van een Nijverdals been. Oppakken dat kreng, moet de doelman van OZC gedacht hebben. Leidsman Erik Geubels oordeelde ‘terugspeelbal’ en gaf de bezoekers uit Nijverdal ondanks luid en fel protest een vrije trap. Sem van Dartel legde breed op Coen van der Linde, die snoeihard uithaalde, 0-1. Terecht, de ploeg van Randolph de Fretes voetbalde makkelijker dan de thuisclub.

Toch kwam OZC na bijna een uur ballen op gelijke hoogte. Een diepe bal bereikte Tom Simons, die gelijk doorschakelde naar de vijf. Doelman Twan Mensink verkeek zich op de snelheid van ‘zoefzoef’ Simons, kwam een fractie te laat en kon vervolgens alleen maar lijdzaam toezien hoe de flankspeler de Derbystar in het netje schoof. DES ging hierna voor de winst, was bovenliggende partij, maar Bennemeer verblikte of verbloosde geen tel. Vanuit een schaarse uitbraak pikt Marvin Veerman de bal op. De krachtpatser wurmt zich op kracht en snelheid langs twee man en legt het speeltuig panklaar voor Niel Koggel, die de kroon op het werk mag zetten. Door Eendracht Sterk gaat verbeten op zoek naar de gelijkmaker, maar Bennemeer komt eigenlijk nauwelijks in de problemen en geeft keer op keer het sein ‘brand meester’. Lars Dunnewind zorgt bijna voor opluchting, maar het aluminium voorkomt vroegtijdige opluchting bij de aanhang van ‘de kanaries’. Het is arbiter Geubels die voor opluchting en verlossing zorgt. Niet groots, wel gelukkig. Nou ja, het zou wat, de punten blijven in Ommen. 

Opstelling: Bennemeer; Runhart, Merjenburgh, Ramon Schuldink en Makkinga (45. Dunnewind); Veerman, Deuten en De Lange; Valk (74. Erwin Schuldink), Koggel (79. Marsman) en Simons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.