D66 Olst-Wijhe staat stil bij algemeen kiesrecht

OLST/WIJHE – D66 Olst-Wijhe dient namens alle fracties van de gemeenteraad Olst-Wijhe op 30 september een motie in, om het jubileum van het Algemeen Kiesrecht blijvend vieren. “Het lijkt zo normaal dat iedere Nederlander vanaf 18 jaar kan stemmen bij verkiezingen voor de Tweede Kamer en de gemeenteraad. Hiervoor is felle strijd geleverd door mannen en vrouwen als Henri Marchant en Aletta Jacobs”, aldus Maartje Lof.

“Ik vind het mooi dat alle vrouwen van de raad deze motie mede-ondertekenen. Het is zo belangrijk dat we stilstaan bij dit verworven kiesrecht”. De gemeenteraad wil een appelboom planten bij het gemeentehuis. Juist een boom staat symbool voor de toekomst, waar we elk jaar weer vele vruchten van mogen plukken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.