College Raalte opteert voor woningbouw aan Luttenbergerweg

RAALTE – Het Raalter college opteert voor het terrein aan de Luttenbergerweg als locatie voor toekomstige woningbouw in Luttenberg. Er waren drie locaties in beeld; naast het perceel aan de Luttenbergerweg (in de hoek met de Heuvelweg) ook terreinen aan de Lemelerweg en de Elskampweg. Een uitgebreide locatiestudie en de input van de inwoners hebben tot het advies geleid om nieuwe woningen te bouwen aan de Luttenbergerweg.

Eerder riep de gemeente de inwoners van het dorp op om online een voorkeurslocatie inclusief onderbouwing aan te geven. Aan die oproep gaven 661 inwoners gehoor. 48,9 procent gaf de voorkeur aan de locatie Luttenbergerweg; 26,6 procent aan de Lemelerweg en 24,5 procent aan de Elskampweg. Daarnaast kwamen er 44 zienswijzen binnen.
De gemeenteraad bepaalt zo meteen welke locatie daadwerkelijk uitgewerkt zal worden voor woningbouw. Op 3 oktober volgt een openbaar rond-de-tafelgesprek in het dorp. De besluitvorming volgt waarschijnlijk op donderdag 10 oktober. Voor de toekomstige locatie geldt dat er nog ruimtelijke procedures doorlopen moeten worden met een verdere uitwerking en onderbouwing van de plannen.
Zie verder staging2.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.