Cognitieve Fitness in de Hooiberg

OLST – Marijke Bos, docent seniorensport, biedt vanaf maandag 23 september een cursus cognitieve fitness aan in sporthal de Hooiberg in Olst. De cursus werd al twee keer eerder gegeven in Wijhe en een keer in Olst.

De deelnemers trainen zowel hun lichaam als hun hersenen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld tijdens een hardloop- of wandelsessie een minuut de tijd om een puzzel op te lossen of moeten ze tien woorden onthouden die tijdens het joggen genoemd worden. Tijdens een speeddate gaat het erom wie het snelst de rekensommen kan oplossen. Een andere training bestaat uit het maken van tegengestelde bewegingen met armen, handen en vingers. Cognitieve fitness is zeer effectief voor senioren 55+, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk voor iedereen die fit wil blijven en zijn/haar hersenen gezond wil houden.

De deelnamekosten voor de cursus, die bestaat uit twaalf lessen (telkens van 14.15 tot 15.30 uur) bedragen 90 euro (exclusief koffie of thee). De cursus gaat door bij minimaal acht deelnemers. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Opgave uiterlijk woensdag 18 september via mail: bosom@home.nl of mob. 06-29432041.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.