‘CityRun Nijverdal is een hardloopfeest voor iedereen’

NIJVERDAL – De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun beleeft zondag 22 september haar derde editie. Een topdag vol gezelligheid in de dorpskern van Nijverdal.

Het doel van de CityRun Nijverdal is een sportief evenement voor lokale en regionale helden. Ieder op zijn eigen niveau. Een getrainde hardloper die een top tijd gaat neerzetten, maar ook de hardloper die voor het eerst van zijn leven een 5 kilometer wedstrijd gaat lopen en deze euforie gaat ervaren. De organisatie heeft enkele wijzigingen doorgevoerd. De starttijden zijn veranderd en het parcours is een klein beetje aangepast. De 2,5km is vervallen, maar daarvoor in de plaats komt er een hilarische StilettoRun! Deelname aan deze ludieke race is helemaal GRATIS! De start is voor de afstand sponsor Leferink aan de Grotestraat om 14:00 uur. Vervolgens loop je op je stiletto’s via het Keizerserf naar de finish voor ToiToi. De afstand is maar 230 meter, maar het zal best zwaar worden.

Er is ook dit jaar veel aandacht voor het randprogramma: Lekker eten, vertier en gezelligheid langs het hele parcours. Het publiek kan genieten van diverse muziekstijlen langs het parcours: denk daarbij aan de Trottoirband, De Sofa Rockers, DJ Lars, DJ Mooi Bussie en Trommelband Batteristas.

Vier afstanden

De Auto Aaltink Nijverdalse CityRun is een hardloopwedstrijd over 3 afstanden; De Hooischuur KidsRun, De Haere 5km en De Heutink 10km. De jongste lopers, van 4 t/m 9 jaar, lopen 1 ronde van 650 meter. De atleten van 10 t/m 12 jaar lopen 2 rondes. Het standaard parcours voor de 5km en 10km is 2,5 kilometer lang door het centrum van Nijverdal. Elke deelnemer ontvangt een geweldige medaille.

De school met de meeste deelnemers bij De Hooischuur KidsRun (procentueel gezien) trakteren wij ook nog eens op ijs van Bakkerij Lorkeers. Geef dus bij de inschrijving duidelijk aan op welke school je zit. Onze hoofdsponsor van de KidsRun maakt het meelopen met de KidsRun ook wel heel erg aantrekkelijk. Elke deelnemer aan de KidsRun krijgt op vertoon van zijn of haar medaille een GRATIS pannenkoek bij De Hooischuur!

Meedoen

De voorinschrijving is gesloten, maar meedoen kan nog steeds! Je kunt je nog inschrijven op zaterdag 21 september tussen 12.00 en 16.00u in de showroom van onze hoofdsponsor Auto Aaltink aan de Marie Curiestraat 6 in Nijverdal of tot een halfuur voor de wedstrijd op ons inschrijf bureau gevestigd in het oude pand van Renata aan de Willem Alexanderstraat, 100 meter van de start / finish.

Meer informatie over de Auto Aaltink CityRun Nijverdal vind je op: staging2.cityrunnijverdal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.