Home / Sallandcentraal / CDA wil herinrichting Zwolseweg en Dorpsstraat Heino

CDA wil herinrichting Zwolseweg en Dorpsstraat Heino

HEINO – “De Zwolseweg en de Dorpsstraat in Heino verdienen een grondige aanpak”, aldus Jeroen Neimeijer, fractielid van het CDA. Hij heeft hierover een brief geschreven aan het college. De riolering en de hemelwaterafvoer zijn aan vervanging toe en Neimeijer wil dat de inrichting boven die grond dan meteen wordt meegenomen.

“Ik hoor regelmatig mensen klagen over de staat van het fietspad en de stoep”, vervolgt hij. In Raalte staan vele projecten op de lange termijn planning, voor een groot deel omdat op termijn de hemelwaterafvoer losgekoppeld moet worden van het riool. Een aantal van deze projecten kan samen gaan met een herinrichting bovengronds. “Liever een keer goed, dan twee keer openbreken.”

De fractie van het CDA spoort het college, maar indirect daarmee ook de aanwonenden, aan om in het voortraject samen op te trekken. Er zijn in het recente verleden een aantal succesvolle projecten tot stand gekomen waarbij de inwoners een nadrukkelijke invloed hebben gehad op het geheel. Volgens Neimeijer leent dit project zich daar ook uitstekend voor. “Het zou toch fantastisch zijn als de directe bewoners de hoofdrol krijgen in dit verhaal met als resultaat een prachtige, functionele en beeldbepalende toegangsweg van Heino.”

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.