Carolien: Klachtenvrij worden van eczeem of psoriasis

Volgens het CBS hebben ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland eczeem of psoriasis. Psoriasis is een aandoening aan de huid, wat gepaard gaat met roodheid, schilfers en jeuk. De aandoening wordt gezien als een auto-immuunziekte. Het lichaam maakt ineens nieuwe stofjes die het immuunsysteem aanvallen en in dit geval raakt daardoor het huidvernieuwingsproces in de war. Zo worden er teveel nieuwe huidcellen gemaakt die niet rustig rijpen, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Dus de mens met psoriasis heeft veel huidschilfers en rode plekken op het lichaam. De ziekte is niet besmettelijk. Stress en overgewicht verergeren de klachten van iemand met huidproblemen.

De reguliere geneeskunde heeft op dit moment geen behandeling met voldoende effect, waardoor veel patiënten verder zoeken in het natuurgeneeskundige circuit. Net nadat ik een artikel had gelezen van een mevrouw die zichzelf genas van psoriasis en schreef hoe ze dat had gedaan, mocht ik een klant helpen met hetzelfde probleem. Informatie van het artikel vermeld ik hier. De mevrouw van 30 genas haar psoriasis door een gezond dieet zonder gluten en zuivel. Ze at geen voedsel met E-nummers erin. Zij ging regelmatig, maar gedoseerd in de zon en nam elke dag voldoende vitamine b5, C, D, E en A en nam ook nog zink, magnesium, koper, anti-oxydanten en probiotica als aanvulling. Soms gebruikte ze nog crèmes met zink erin.

Bijzonder is dat het dieet van de vrouw op vele punten wordt ondersteund door de medische literatuur. Onderzoekers hebben inmiddels vastgesteld dat probiotica inderdaad ontstekingen in het lichaam kunnen remmen en daarmee psoriasis bij sommigen kunnen verminderen. Een tekort aan vitamine D komt bij psoriasispatiënten vaker voor, waardoor aanvullen ervan zeker de moeite waard kan zijn. Verder is het mineraal selenium het proberen waard, bij sommige kan dit een positief effect geven. Een ander veelbelovend supplement dat de klachten kan verminderen is omega 3.

Ook blijkt bij mensen met psoriasis vaker een gevoeligheid voor gluten voor te komen. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het drinken van een paar biertjes in de week een verergering geeft van de klachten, terwijl dat niet het geval was bij andere alcoholische dranken zoals wijn. Mogelijk dat dit komt doordat bier gluten bevat en wijn niet. Veel alcohol kan overigens het beste worden vermeden, aangezien deze stof in verband wordt gebracht met ontstekingen en verergering van psoriasis.
De moeite waard om te kijken wat er bij jou gebeurt als je deze veranderingen doorvoert.
Kijk op staging2.carolienjonkman.nl en reageer gerust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.