Avond in HOFtheater over Raalte in 2040

RAALTE – De gemeente Raalte presenteert op woensdag 2 oktober de eerste resultaten van De Horizon Raalte 2040. Dat gebeurt tijdens een openbare avond in het HOFtheater. Op dit moment zijn 115 inwoners van de gemeente bezig met het invullen van de toekomstvisie. Met 2040 als stip aan de horizon. Inmiddels is er een eerste beeld ontstaan. Daarover krijgen de bezoekers die avond meer informatie.

De gemeente hoopt die avond veel inwoners te mogen begroeten om mee te denken. Zij krijgen in elk geval de eerste ideeën te zien en kunnen ook hun eigen mening geven. Daarna kiest iedereen zijn/haar eigen programma. De bezoekers kunnen zich tijdens verschillende sessies verdiepen in een aantal deelthema’s.
De toekomstbeelden op drie belangrijke opgaven in de leefomgeving staan centraal. De eerste gaat over het buitengebied. Waar wil de gemeente in 2040 staan als het gaat om ruimte voor boeren, duurzame energie, toerisme, ondernemen en wonen? Daarnaast is er aandacht voor de wijken. Vele wijken in de gemeente zijn al zeker 40 jaar oud. Hoe moet het daar met de klimaat- en energie-uitdagingen en leefbaarheid? Tenslotte is er aandacht voor de voorzieningen in de gemeente en de positie in de regio.

De Horizon Raalte 2040 is een belangrijk onderdeel van de nieuwe Omgevingsvisie van de gemeente Raalte. De opbrengst van deze avond wordt meegenomen bij de samenstelling daarvan.

Van geïnteresseerde inwoners, tot experts in de leefomgeving, iedereen is van harte welkom. Kruip in de huid van een ondernemer, raadslid of kritische buurman of zet de eigen kennis en denkbeelden in. Het programma duurt van 19.00 tot circa 21.30 uur.

Ga voor (gratis) tickets naar raalte.nl/2040.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.