Vriendengroepen uit Heeten organiseren eigen dancefeest B-Hard

‘Alles wat standaard is, proberen we apart te maken’

HEETEN – Gewoon een leuk dancefeest zonder pretentie, dat is wat de organisatoren van B-Hard in Heeten willen neerzetten op zaterdag 7 september.

De jongemannen, twee vriendengroepen uit Heeten, 27 man sterk, variërend in leeftijd van 20 tot 23 jaar, besloten twee jaar geleden, geïnspireerd door soortgelijke fuiven/festivals als Dieksiepop en Tone’s Summerjam, zelf een feestje te organiseren. Niet met gitaren, maar met dance. “Omdat dat de muziek is die we zelf leuk vinden”, vertelt Steven Evers namens de organisatie.

Dit jaar vindt de derde editie van B-Hard plaats. Locatie is een weiland aan de Nielandsweg. De eerste keer trokken de maten zo’n tweehonderd bezoekers; de tweede keer circa driehonderd en dit jaar hopen de mannen op vierhonderd. Maar dat is geen moeten. Ze zien wel hoe het gaat. Grote ambities zijn er ook niet, maar ze weten het: alles is mogelijk. Tone’s Summerjam begon als klein feestje, maar trok op zijn hoogtepunt immers ook zo’n 2.500 man.

“Als we klein blijven, kunnen we zelf gedurende het feest ook nog lekker onze gang gaan”, vertelt Steven. “Dat is wel fijn. Als je heel groot wordt, zie je zelf niks meer van het feest. Dan ben je alleen maar aan het werk. Aan de andere kant, we vinden het niet erg om te groeien. Het belangrijkste is echter dat de bezoekers een toffe avond hebben en het jaar erop terugkomen!”

Ja, we mogen B-Hard typeren als een dancefeest, maar het festival begint toch echt met andere muziek. Het Heetense herenkoor Germania verzorgt namelijk de aftrap en daarna volgt een set van Zanger Bart en Zanger Bryan (twee leden van de organisatie met een niet al serieuze act. “Niemand weet wat ze gaan doen, maar hen kennende wordt het vast briljant.”

“Het leek ons leuk om ook een ander publiek wat te bieden. Door Germania er vroeg neer te zetten, hopen we ook ouderen te trekken. Dat idee ontstond na een paar biertjes, lekker ouwehoeren. Het is een keer wat anders. Germania doet gewoon zijn eigen ding. Daarna gaan we langzaam maar zeker over op de dance.”

Creatief
Het programma bestaat verder uit sets van Ziggy Crooxs, DJ Asper en Harold & Zoon. Zij draaien allemaal vanaf een podium, dat wordt gebouwd op de carnavalswagen, waarmee de twee matengroepen eerder dit jaar meededen aan de optocht in Heeten.

“We hebben een heel gevarieerde groep. Een paar maten zijn heel creatief, anderen zijn weer goed met de handen en weer anderen weten veel van de financiën. Het is ook niet zo dat we helemaal van niks wisten toen we hiermee begonnen. Een paar leden van onze matengroepen zijn lid van De Treffers en een paar organiseren Jeu de Pool. Die wisten wel een beetje hoe we dit aan moeten pakken. Beginnersfouten? Nee, niet echt. Tuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar na het eerste jaar hadden we meteen een goed gevoel.”

Aankleding
De hoeveelheid handjes die ze tot hun beschikking hebben, leidt ook tot creatieve uitspattingen. “We doen heel veel met de aankleding. We zijn al een tijdje druk bezig in een schuur. Alles wat standaard is proberen we apart te maken. Zodat we onze bezoekers telkens weer kunnen verrassen. Het is ook de voorpret. Fantaseren over hoe het zal verlopen, de schik die we samen hebben bij de opbouw. Het is echt heel mooi om te doen!”

Aanvang is om 20.00 uur. De entree is tot 21.30 uur gratis, daarna betaal je 7 euro.

Foto: de mannen van B-Hard dronken er vorig jaar, voordat het terrein open ging, alvast een op de goede afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.