Aangepaste weg en spandoek tegen hard rijden in Welsum

WELSUM – Veel inwoners van Welsum zijn het hardrijdende verkeer op de dijk en door hun dorp zat. Om dit tegen te gaan, heeft de gemeente de weg aangepast én is er samen met Plaatselijk Belang Welsum een spandoek gemaakt dat aandacht vraagt voor dit probleem. Op vrijdag 27 september onthulden Piet Boons, voorzitter Plaatselijk Belang, en wethouder Marcel Blind het spandoek.

“Wij zijn blij dat de gemeente het probleem onderkent en ons hierbij wil helpen”, zo laat PB Welsum weten. “De weg is aangepast waardoor het nu een stuk overzichtelijker en veiliger is geworden. Daar zijn we blij mee. Samen met Veilig Verkeer Nederland hebben we ook gekeken naar andere dingen die we konden doen. Daar is het idee bedacht voor het spandoek. We hopen dat alle acties samen ervoor zorgen dat motorrijders en automobilisten hun snelheid minderen en dat zo iedereen kan genieten van ons mooie dorp langs de IJssel.”

Eind augustus zijn de wegwerkzaamheden afgerond. Nu is ook het spandoek onthuld. Aan beide kanten van het dorp is een spandoek geplaatst. De weg binnen de bebouwde kom is anders ingericht om het hard rijden tegen te gaan. Ook is de snelheid van 30 kilometer per uur meerdere malen herhaald op het wegdek om er de aandacht op te vestigen. Daarbij zijn alle kruisingen op de Marledijk en IJsseldijk gelijkwaardig; het verkeer van rechts heeft altijd voorrang waardoor bestuurders extra alert moeten zijn en hun snelheid moeten aanpassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.