65.000 euro subsidie voor project ‘Oer-Vuur-IJzer’

RAALTE – Stichting Germanen Heeten krijgt van de gemeente Raalte een subsidie van 65.000 euro voor het project ‘Oer-Vuur-IJzer’. Dat project bestaat uit drie kernprogramma’s: de realisatie van een Germanen Kamer in Kulturhus Trefpunt, een wandelroute met een digitale gids langs de historisch interessante locaties in Heeten en de publicatie van een drieluik ‘De weg terug naar de Germanen’ in een wetenschappelijke context.

De uitvoering van het project ‘Oer-Vuur-IJzer’ is gepland in het najaar van 2019 en in 2020 met eventuele uitloop naar 2021. Met het project wil de stichting de inwoners van Salland en haar bezoekers kennis laten maken met het bijzondere Heetens verleden. Vanaf het begin van de jaartelling spelen de Germanen daar een prominente rol in. 25 jaar geleden zijn er zeer uitzonderlijke historische vondsten in Heeten gedaan. Het Sallandse dorp Heeten werd door deze vondsten een archeologische schat van formaat voor Nederland. De gemeente Raalte ziet de subsidie als een bijdrage aan het beleid wat betreft cultuur, recreatie, toerisme en archeologie. De verwachting is dat het project meer toeristen naar de gemeente trekt. De totale kosten van het project zijn begroot op 195.415 euro. Het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel, Stichting Roelofs Dijkslag en het Rabo Coöperatiefonds leveren ook een bijdrage. Ook de provincie heeft (mondeling) een bijdrage toegezegd. Het Mondriaanfonds heeft de aanvraag afgewezen. In plaats daarvan vraagt de stichting een bijdrage aan bij het Cultuurparticipatie Fonds.

3 REACTIES

  1. Dat heeft deze stichting dan knap geregeld. Ik heb nog even gegoogeld om meer informatie te vinden, maar verder als een adres in Zwolle kwam ik niet.

  2. Hier zit Harry Oosterhuis achter. Hij is geboren in Heeten en jarenlang voorzitter geweest van de plaatselijke SV Heeten. Dus niet zo maar een marketingbureautje uit Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.