Home / Sallandcentraal / 49 lege stoelen in Heino voor verkeersslachtoffers

49 lege stoelen in Heino voor verkeersslachtoffers

RAALTE – Op donderdag 26 september is het de Europese Dag zonder Verkeersdoden. Op die dag staan op twee plekken in Overijssel lege stoelen om de verkeersslachtoffers te herdenken. Het gaat om Rijssen en Heino. In die laatste plaats staan 49 lege stoelen, voor ieder slachtoffer in Overijssel in 2018 een stoel.

Met deze lege stoelen wordt er niet alleen stilgestaan bij de mensen die omgekomen zijn in het verkeer, het gaat er ook om dat de samenleving bewust gemaakt wordt van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks valt. Wethouder Dennis Melenhorst: “Alleen samen kunnen we het verkeer veiliger maken. Gedrag in het verkeer speelt daarbij een belangrijke rol. Houd jij je aan de snelheid? Stop jij je mobiel weg als je rijdt of fietst? Wees je bewust van je gedrag én houd rekening met elkaar.”
De lege stoelen staan op 26 september tussen 10.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats naast het Dorpshuus Heino. Er zijn mensen van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland aanwezig om tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de stoelen. In 2018 kwamen in Oost-Nederland 142 mensen om in het verkeer. In Gelderland waren dit er 93 en in Overijssel 49. Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van het ROV Oost-Nederland en wordt in samenwerking met gemeenten georganiseerd. Ook in de gemeenten Arnhem, Bronkhorst, Culemborg, Druten en Ede staan lege stoelen.

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.