Zomerfeesten Wesepe gaat op zoek naar talent

WESEPE – De Zomerfeesten Wesepe staan weer voor de deur. Ook dit jaar is weer een aantal veranderingen en vernieuwingen in het programma doorgevoerd. Zo is er dit jaar een nieuw onderdeel: Wesepe got Talent. De Zomerfeesten vinden plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus op het feestterrein aan de Dominee E. Kleikenlaan in Wesepe.

Nadat vorig jaar het programma op de zaterdagmiddag en -avond drastisch op de schop is gegaan, heeft de organisatie er dit jaar voor gekozen het programma op vrijdagavond opnieuw in te vullen met Wesepe got Talent. Daarvoor wordt gezocht naar nog niet ontdekt talent. Er hebben zich al dertien acts aangemeld, die door een deskundige jury worden beoordeeld. Rond 20.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het programma van De Zomerfeesten Wesepe gaat vrijdag 23 augustus om 14.00 uur van start met een optreden van het Brook Duo uit Markelo. Om 16.00 uur is de VMB Dier & Tuin Badeendenrace voor de jeugd tot en met 13 jaar. Het startschot van deze race wordt gelost door de Wesepenaar van het Jaar 2018, John Wiggerman. Om 16.15 uur gaan de kermisattracties open.
De vrijdagavond zal om 20.00 uur starten met het nieuwe programmaonderdeel Wesepe got Talent. Rond 21.30 uur wordt de Wesepenaar van het jaar 2019 bekend gemaakt. John Wiggerman, Wesepenaar van het Jaar 2018, zal het straatnaambord met daarop de naam van de nieuwe Wesepenaar van het Jaar gaan onthullen.
Vanaf 22.00 uur gaat de band KaramBAM de feesttent plat spelen met een zeer afwisselend aanbod aan muziek. Nederlandstalig, Happy Hardcore, muziek uit de seventies and eighties en uit de huidige Top 40, het komt allemaal voorbij.

Traditiegetrouw staat de zaterdagochtend in het teken van de jeugd. De feesttent en het feestterrein zijn van 10.15 tot 12.00 uur gereserveerd voor de Kinderspelen. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar worden er verschillende workshops gehouden.
Na een jaar van afwezigheid zet de Survivalgroep Wesepe voor de kinderen van groep 4 tot en met 6 weer een survivalparcours uit rondom het feestterrein. De vrijwillige brandweer van Wesepe assisteert bij de spelletjes voor de kinderen die in groep 7 tot en met de 1e klas van het middelbaar onderwijs zitten.
Om 13.00 uur gaan de kermisattracties open. In de middag tussen 13.30 en 15.30 uur is het tijd voor het JAKO’s Watervolleybaltoernooi. Dit onderdeel stond vorig jaar ook op het programma en trok veel deelnemende teams. Voor dit jaar verwacht de organisatie wederom veel deelname van jong en oud. Het toernooi zal worden gespeeld op 3 velden (waterbakken). Voor de jeugd is er een aparte poule.

Om 15.30 uur gaat het helemaal los met de spectaculaire Bajo’s/Kleintje Klus/Jansen Heeten Cross Gas d’r Bie. Met auto’s, brommers, motoren en dergelijke wordt er gecrosst over een speciaal voor dit programmaonderdeel aangelegde crossbaan.
Gelijktijdig met deze cross gaathet Crossfestival van start. Dit is een festival met veel muziek, verzorgd door bands en artiesten die allen een eigen muziekstijl ten gehore brengen. Op het buitenpodium treedt om 16.00 uur de band Impuls op, gevolgd door DJ Yannick om 17.30 uur en door Johnny & The Gangsters of Love om 18.15 uur. Na het optreden van Johnny & The Gangsters of Love zal DJ Yannick nogmaals het podium betreden.
In de proeversweide is het mogelijk om van 15.00 uur tot 20.30 uur te genieten van een speciaalbiertje, een shotje, gerookte zalm, gerookte paling of een lekker stukje vlees van de BBQ.
Vanaf 20.30 uur wordt het crossfestival voortgezet in de feesttent met een optreden van de Queen Tribute band Crazy Little Things. Rond 22.30 uur zal DJ Nils zijn opwachting maken met een ‘fout uurtje’. De afsluiting van het crossfestival wordt vanaf 23.30 uur verzorgd door de band Alive.

Op zondagochtend 25 augustus is er in de feesttent van 11.00 uur tot 12.00 uur een oecumenische kerkdienst. Het thema van dit jaar is ‘Klopt het Weseper har(t)(d)?’ De dienst wordt voorgegaan door Ds. Martje Veenstra-Oving en Godelieve Pieper.
Naast de oecumenische kerkdienst is er op zondagochtend de traditionele brommertoertocht. Deze start om 11.00 uur vanaf het feestterrein. De deelnemende brommers worden rond 13.00 uur terug verwacht op het feestterrein.
Van 12.30 uur tot 14.00 uur is er de Wesepe Lunch. Iedereen kan gezellig genieten van een overheerlijke lunch met het hele gezin, de hele vriendenploeg of misschien wel met de hele buurt. Opgave vooraf is wel nodig. De kosten bedragen voor volwassenen 7,50 euro per persoon en voor kinderen tot 12 jaar 5 euro per persoon, te betalen bij binnenkomst in de feesttent.

Een groot succesnummer op de zondagmiddag is al vele jaren het vogelschieten. Wie wordt schutterskoning(in) van 2019 en gaat Johan Krijt opvolgen? Deelname vanaf 18 jaar. De kosten zijn 5 euro, bij inschrijving te voldoen. Johan Krijt zal om 14.30 uur het eerste schot lossen voor Het Delta Chesterfield Collection Vogelschieten. Naar verwachting is de nieuwe schutterskoning(in) rond 17.30 uur bekend.
Het feestweekend wordt vanaf 17.00 uur muzikaal afgesloten door Kroepin, een zeskoppige band, bestaande uit vijf allround muzikanten met een zangeres. Zij brengen een zeer afwisselende muzikale show.

staging2. zomerfeestenwesepe.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.