Wijhes museum gaat verhuizen

WIJHE – Als de algemene ledenvergadering er mee instemt, gaat de historische vereniging Wijhe verhuizen naar het oude slagerspand van Gerda en Louis Borgonjen aan de Langstraat 52 en 52b in Wijhe.
Twee jaar geleden, vlak na de uitbreiding met een nieuwe tentoonstellingsruimte die het gebouw aan de Kerkstraat een museale uitstraling gaf, kwam de boodschap van Salland Wonen dat het andere plannen met het pand had en dat in die plannen voor de vereniging geen plaats was. De vereniging startte een grote zoektocht naar een nieuw onderkomen. Deze zoektocht eindigde kort geleden met een huurcontract voor een periode van vijf jaar.

Stilzitten en wachten op de dingen die komen gaan was er bij de Historische Vereniging Wijhe niet bij. Het nieuwe pand is minder groot dan het oude. Een uitdaging voor het bestuur, maar wat hen betreft is het glas altijd halfvol. Een aantal jaren geleden had de historische vereniging zichzelf de opdracht gegeven blijvend na te denken over haar collectie. Het vertrek uit de Kerkstraat was dan ook aanleiding om de hele collectie eens onder de loep te nemen. Voor bijvoorbeeld de collectie smederij-attributen is hoogstwaarschijnlijk een slimme oplossing gevonden in de vorm van bruikleen. De verhuizing staat gepland tussen april en oktober volgend jaar. Omdat de verhuizing veel geld kost hoop de vereniging nog op steun van de gemeente. Ook hopen zijn dan inwoners van Wijhe sponsor of vrijwilliger willen worden. Op zaterdag 7 en 14 september kan het publiek een laatste keer komen kijken naar de huidige opzet. De algemene ledenvergadering wordt gehouden op 10 september, dan wordt er duidelijk of het museum daadwerkelijk gaat verhuizen naar het oude slagerspand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.