Veel deelnemers bij ‘dondersmooie onderdelen’ van Luttenbergsfeest

LUTTENBERG – De tweede dag van het Luttenbergsfeest stond vooral in het teken van het nieuwe onderdeel: ‘Slep um d’r deur!’ In de ochtenduren verzamelden de 55+ers zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stonden vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Doortje vd Sligte (dames) en Henri Fikken (heren).

Foto: Luttenbergsfeest (archief)

Voordat de groten de houten knuppels ter hand nemen was het dit jaar ook voor de jeugd tot 15 jaar mogelijk om deze aloude traditie tot kroning van Prins van het Luttenbergsfeest eens te proberen of te wel: alvast oefenen voor later. Maar ook voor de jeugd was er een mooie titel te behalen. De winnaar van vogelgooien voor de jeugd is Teun Holtmaat. Hij mag zich een jaar lang ‘jeugdprins van het Luttenbergsfeest’ noemen.

Het vogelgooien trok zoals altijd weer een groot aantal deelnemers. Elk jaar komen er weer nieuwe groepen heren en dames bij die daarna jaarlijks terugkeren om de houten vogel met een knuppel van zijn paal te gooien. Uiteindelijk wist Miranda Hoonhorst de vogel van zijn paal te gooien. Als kersverse prins(es) heb je de belangrijke taak om de prijsuitreiking van het gatgraven en het zwientietikken te verzorgen.

De kinderen worden op het Luttenbergsfeest natuurlijk ook niet vergeten! Zoals de volwassenen op zaterdagmiddag graven in een diep gat konden de kinderen zich uitleven in een grote berg zand waarin badeentjes verstopt zaten. Eentje gevonden? Prijsje verdiend!

Het middagprogramma stond in het teken van het nieuwe onderdeel: ‘Slem um d’r deur’. Een spectaculair schouwspel waarbij het publiek in groten getale aanwezig was om dit onderdeel te komen bewonderen. Het is de bedoeling dat er in drietallen een parcours vol hindernissen wordt genomen. Echter één klein detail: één persoon mag gedurende het parcours de grond niet raken! Per ronde starten er drie teams. Het snelste team van de ronde gaat door naar een volgende ronde. Aan het eind van het spel weten we wie zich de beste sleppers van Luttenberg mogen noemen. Voor deze eerste editie zijn dat geworden keet ut Bankie. Het winnende damesteam is team Inburgering.

Ook op het terras was het vanmiddag goed toeven. Otto Wunderbar speelde het hele terras plat. Met zijn Duits slager kwam de sfeer er al snel in en werd het donders gezellig. Onder het genot van een schnaps werd er volop gedanst op de tafels en banken.

’s Avonds werd het publiek getrakteerd op twee mooie avondshows. Er werd begonnen met een messenwerpende vuurspuwer. Na van de hitte bekomen te zijn was het feestterrein omgetoverd tot een echte arena. Hier kwam een freestyle voetballer zijn kunsten vertonen. De kids werden uitgedaagd om mee te doen en talenten voor de toekomst werden zichtbaar.

Zaterdag staat de boerenochtend met daarin de kalverkeuring, de boerenstreekmakrt, kinderochtend, pannavoetbal, het kratstapelen en gatgraven op het programma. In de avonduren zijn er verschillende avondshows. In de feesttent treedt de formatie Jet Set op. In de kroegtent staan Daisey Dj Team, DJ Mike Gerritsen en Fesitgeval achter de draaitafel.

Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl of check de Facebook- en Instagrampagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.