Veel belangstelling voor rondleidingen IJssellinie Olst

OLST – Afgelopen zaterdag was de IJssellinie in Olst weer te bezoeken. Voor de vele belangstellenden was er een interessante rondleiding over het terrein bij de Haere.

De IJssellinie was een waterlinie uit de Koude Oorlog, die ons land moest beschermen tegen een mogelijke Russische invasie, Het Rode Gevaar. Met het in werking zetten van dit plan zou een 127 kilometer lange en drie tot vijftien kilometer brede strook land tussen Nijmegen en Kampen onder water worden gezet.

In de maand augustus is de IJssellinie in Olst elke zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Normaal is de linie alleen op de eerste zaterdag van de maand geopend, maar nu staan de gidsen op de zaterdagen in augustus klaar om de bezoekers in ongeveer 1,5 uur meer over het tot 1990 uiterst geheime militaire project te vertellen. Ook een aantal van de militaire objecten is geopend, onder andere het ingerichte noodhospitaal- en de commandobunker. Voor mensen die een uitgebreidere rondleiding met meer bunkers willen, ook langs de bofors- en vierlingbunkers en de shermantanks (de ingewerkte gevechtswagens), is er op staging2.ijssellinie.nl meer informatie te vinden. Rondleidingen op afspraak kunnen het gehele jaar op elke dag en tijdstip.

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.