Symposium Stöppelhaene: ‘Kringlopen tot op Mars’

RAALTE – De komende editie van het jaarlijkse agrarische symposium tijdens Stöppelhaene, dit jaar op vrijdag 30 augustus, heeft een bijzonder thema gekregen; ‘Boeren en de ruimte; kringlopen tot op Mars’.

Een van de sprekers in De Leeren Lampe is Angelo Vermeulen, ruimtevaartonderzoeker en bioloog. Hij houdt zich bezig met missies naar Mars en het grote belang van het optimale gebruik van grondstoffen die op een ruimteschip uiteraard oneindig hergebruikt moeten worden. Martin Scholten van de Wageningen University & Research vertaalt deze ruimtevisie vervolgens naar de huidige situatie voor de boer. Landbouwminister Carola Schouten presenteerde onlangs haar plannen voor een kringlooplandbouw in Nederland waarbij grondstoffen en energie zo efficiënt en duurzaam mogelijk gebruikt worden.
Tijdens het symposium 30 augustus wordt gesproken met ondernemers die hun bedrijfsvoering en verdienmodellen gericht hebben op een zo effectief mogelijk (her)gebruik van grondstoffen. Centrale vraag daarbij is hoe haalbaar een kringloopbedrijf is in zowel de landbouw als in andere sectoren. Diverse generaties uit hetzelfde agrarisch bedrijf zullen ook hun mening en visie geven op kringlooplandbouw.
Het symposium is gericht op ondernemers uit de agrarische-, food- en loonwerksector en inwoners van Salland die meer inzicht willen hebben in kringlopen op verschillende niveaus. Het symposium duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Bij de organisatie zijn onder meer Kennispoort Regio Zwolle, LTO Salland, de provincie Overijssel, de gemeente Raalte, Salland Boert en Eet Bewust en Rabobank Salland betrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.