Subsidie voor project IJssel: linie van oorlog en vrede

OLST/WIJHE – De IJssellinie, de verdedigingslinie van West-Europa ten tijde van de Koude Oorlog, is een uniek stuk militair erfgoed in de gemeente Olst-Wijhe. Het is belangrijk om dit te bewaren en het bezoekers te laten beleven. Daarom zijn de Stichting IJssellinie, Stichting IJssellandschap en de gemeente Olst-Wijhe blij dat de provincie Overijssel een subsidie van 86.949 euro beschikbaar heeft gesteld om tot eind 2020 initiatieven te realiseren die hieraan bijdragen. Ook Stichting IJssellinie, Stichting IJssellandschap en de gemeente Olst-Wijhe dragen financieel bij aan het project. In totaal is er
144.916,41 euro beschikbaar.

De komende periode wordt er hard gewerkt aan het realiseren van onder andere een escaperoom in een bunker, er wordt een LAAC-bunker gerestaureerd en er wordt onderzocht hoe niet zichtbare delen van de linie zichtbaar kunnen worden gemaakt. Ook worden er bijzondere evenementen en activiteiten georganiseerd. Bij alle projecten staat het verhaal van de IJssellinie centraal.
“Deze projecten brengen de historische en militaire verhalen naar deze tijd. Met de subsidie van de provincie kunnen we een volgende fase in waardoor de IJssellinie nog meer mensen zal aanspreken. Het is mooi om te zien hoe enthousiast er wordt gereageerd. De ideeën zijn in werkgroepen bedacht. Ook de Capellenborg, school voor voortgezet onderwijs in Wijhe, weet ons te vinden. Zij gaan op introductiekamp bij de IJssellinie. En we staan open voor nieuwe initiatieven; mensen met ideeën zijn altijd welkom”, zegt Jacques Duivenvoorden, voorzitter van Stichting IJssellinie.
“Ik ben trots dat dit unieke stuk militair erfgoed in onze gemeente ligt”, aldus burgemeester Ton Strien. “Er zijn prachtige ideeën om de IJssellinie nog aantrekkelijker te maken. Bezoekers kunnen het verhaal er echt beleven. Tegelijkertijd ervaren ze dat vrede en democratie niet vanzelfsprekend zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.