Stuntcamp Raalte op zoek naar nieuwe locatie

Agenda Hollywood-stuntman Chuck Borden bomvol; ‘Hier komen we dus ook wel overheen’

RAALTE – Stuntcamp Raalte moet eind dit jaar de huidige locatie aan de Overkampsweg 12a in Raalte verlaten. De eigenaar heeft de loods, die Stuntcamp huurde, verkocht. Chuck en Karin Borden-Derks, de eigenaren van Stuntcamp, zijn op zoek naar een nieuwe locatie. Niet per se in Raalte; ook Zwolle en Deventer zijn in beeld. “We kregen het begin dit jaar te horen”, vertelt Karin. “Niet leuk natuurlijk, vooral ook omdat we heel veel verbouwd hebben en zelf ook plannen hadden om de loods te kopen, maar ja, het is nou eenmaal zo.”

Chuck Borden is een van origine Amerikaanse stuntman. Hij werkte mee aan diverse Hollywood-producties. In Las Vegas leerde hij Karin uit Raalte kennen. Nadat het stel een tweeling had gekregen, verhuisden ze naar haar geboortegrond. Chuck bleef niet stilzitten. Hij verkocht hotdogs in Raalte en wist zich daarnaast in de kijker te spelen in Hilversum. Verder begon hij stuntshows te verzorgen. In 2013 startte het stel met Stuntcamp Raalte, een locatie waar kinderen onder begeleiding zelf kunnen ervaren hoe het is om stuntman of -vrouw te zijn. Daarnaast verzorgen ze er ook bedrijfsfeestjes en teambuildingdagen. “Het is hartstikke leuk werk”, vertelt Karin. “We hebben heel veel vrijheid en het draait ook goed. Van tevoren hadden we becijferd dat het eruit kon met acht feestjes per week. Dat aantal halen we ruimschoots. We hebben een medewerkster in vaste dienst en voor grotere feesten huren we zelf stuntmensen in.”

Avontuur

Stuntcamp Raalte vormt niet de enige inkomstenbron van het stel. Chuck is inmiddels weer flink in beeld in Amerika. Hij werkte in de afgelopen jaren op freelancebasis mee aan diverse grote film- en tv-producties waaronder The Haunting en Doctor Sleep, het vervolg op The Shining (naar de boeken van Stephen King). Momenteel zit hij in Georgië, waar hij meewerkt aan de opnames van Fast and Furious 9. Daarna wachten nog diverse andere klussen. Zijn agenda is tot en met het eerste kwartaal van 2020 goed gevuld. Grote paniek is er dus (nog) niet. “Maar zo zitten we allebei ook niet in elkaar”, vertelt Karin. “We zien het ook als een avontuur. Wat komt er nu weer op ons pad? We zoeken vrolijk verder. Een geschikte locatie vinden, is best lastig. Voor de springstunts hebben we wel flink wat hoogte nodig. Het kan best zijn dat we eventjes een pauze inlassen. Ook omdat Chuck nu zo druk is. Daarna zien we wel verder. Inderdaad kijken we verder dan Raalte alleen. Deventer en Zwolle behoren ook tot de mogelijkheden. Maar Raalte is voor ons wel een fijne plek. Je zit hier best centraal, ook vlakbij de steden in Twente. Het is heel vervelend dat onze locatie is verkocht, maar daar komen we wel weer overheen!”

Foto: Pauline Siebert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.