Stoppelveldrit Heikera door Vechtdal en Reestdal

HEINO – Fietstourclub Heikera uit Heino presenteert op zondag 25 augustus de 44e editie van de Orbea Stoppelveldrit. De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 45, 60, 100 en 150 kilometer. Start- en eindpunt is Pannenkoekenrestaurant Laurel’s in Raalte.

FTC Heikera heeft alle vier routes compleet opnieuw samengesteld. Ze voeren de deelnemers langs verrassende plekjes en door prachtige, water- en lommerrijke landschappen. De twee kortste routes gaan naar Dalfsen, waar de fietsers pauzeren bij restaurant De Barones. Beide routes voeren via het Rechterenseveld naar de andere kant van de Vecht. De fietsers van de 45 km gaan over de Blauwebogenbrug, die van de 60 km pakken het Hessumveer, een elektrisch pontje.

Waar de fietsers van de kortste afstand via Hoonhorst en Heino weer richting Raalte gaan, trappen de andere deelnemers een stukje door langs de Vecht om vervolgens via Marshoek (tussen Zwolle en Dalfsen) en Hoonhorst weer naar Raalte te gaan.

De twee langste afstanden gaan richting Drenthe. Via onder meer Dalfsen en Balkbrug fietsen de deelnemers deels langs de Reest en steken daarbij ook de provinciegrens over. De deelnemers aan de 100 km pauzeren bij Restaurant Vos in IJhorst en gaan dan via Punthorst en het Dalfserveld naar Dalfsen, waar zij de route van de 60 km weer oppikken. Wie de route van 150 km op zijn gps-toestel invoert, maakt een mooie fietstocht langs Drentse brinkdorpen als Echten, Ruinen, Gijsselte, Uffelte en Havelte. Vervolgens sluit de route nabij IJhorst weer aan op die van de 100 km.

Starttijden
Starten aan de vier routes is mogelijk tussen 9.00 en 12.00 uur, de deelnemers aan de 100 en 150 km kunnen zelfs al een uur eerder aan hun routes beginnen. De deelnamekosten bedragen 5 euro (NTFU-leden 4 euro). Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meedoen. Deelnemers krijgen bij de start een tegoedbon voor een gratis consumptie bij de finish. Meer informatie, ook over de beschikbaarheid van digitale routes voor GPS-systemen, staat op staging2.heikera.nl. Of neem contact op met toerleider John Ruiter via 06-50859960 of johnruiter@ziggo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.